woensdag 31 maart 2021

Met smart

wachten we op de ladder.

We bestelden ongeveer vier weken geleden een lange ladder maar bij navraag vanmorgen werd niet duidelijk wanneer die geleverd zou worden.
Tja, wij willen verder dus bestelden we er een in een andere ijzerwinkel, ferreteria. Dinsdag wordt ie geleverd. Vamos a ver. We gaan het zien.


Gisteren hadden we een leuke dag. Maar mijn kado voor de jarige ontbrak. Dat komt dinsdag aanstaande. Wel kreeg hij al eerder honing, wijn en een verfroller. Er waren veel virtuele felicitaties en zoenen. Maar er was ook echte visite. Die namen als presentje een kussen mee voor Leo die er niet meer vanaf kwam. 



Hij wilde niet eens in zijn gewone mandje dus haalde Rick tijdens het laatste rondje, dat ik deed, snel het kussen weg. Ja en toen koos Leo na wat snuffelen eieren voor zijn geld en dook zijn bench in.

Vanmorgen had ik een kater. Dat krijg je als je drie glaasje bubbels drinkt. Ik ben alcohol volledig ontwend nu ik al bijna een jaar eigenlijk helemaal geen wijn meer drink. Het duurde dus even voordat ik op gang kwam.



Ik was wel alert want zag dat de Chinese-vernisboom bloemknoppen maakt. En dat kan niet. Volgens de boeken bloeit de soort pas in augustus. Geen idee wat ie doet.



Tijdens het tuin rondje dat ik gisteren  met de gaste maakte zagen we ineens deze bloemen. Vanmorgen de app er op los gelaten Sparaxis tricolor.
Hoe ik er aan kom? Geen idee. Natuurlijk zag ik wel steeds het blad groeien maar dat ziet er eender uit als Fresia’s. Leuke verrassing.

En eindelijk: tatataaaaaaaaaaa. De sinaasappelboom bloeit.



En de geur! Hemels, volgens Rick. Ik ruik geen moer.

De laatste weken zijn reuk en smaak merkbaar achteruit gegaan. Jammer. Of het komt van de grote hoeveelheden stuifmeel en pollen in de lucht? Ik hoop het want dat betekent dat het van tijdelijke aard is.

Als klus spoot ik de resterende stukken muur die nog geschilderd moeten worden af met de hogedruk spuit. Ach en wat is dat toch leuk zo’n druk spuit. Ik kon gewoon niet stoppen en nam ook de parkeerplaats meteen maar mee en de ligbedjes en de filters van de afzuigkap. 


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Petra zei

Ola Ton, allereerst nog van harte gefeliciteerd 🥳🎉 geef Rick een dikke knuffel van mij. Prachtige bloem dat rood/roze werkelijk schitterend. En ik begrijp een groot kado. Nooit knoppen gezien? En ja dat spelletje met die hoge druk spuit zo herkenbaar 😉 Maar lekker bezig, en je bent van de straat. Een liefdevolle groet Petra

Anoniem zei

Psst planten kijken niet op de kalender. Hier bloeide vorig jaar de magnolia van februari tot januari en nu bloeit ie alweer..

Ton zei

Hoi Petra, Dank je. Ook namens Rick. Tuurlijk die knoppen gezien maar dacht aan fresia’s. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Anoniem, Daar heb je gelijk in en.....ik vind het wel een heel groot tijdsverschil. Met groetenTon