donderdag 11 maart 2021

Ik begon al te twijfelen

Ze zouden toch niet weer verrot zijn.

Het was in ieder geval geen vlotte ontkieming.

Het is ook te koud voor de tijd van het jaar. Op sommige dagen was het in Nederland zelfs warmer. Maar eindelijk: na precies 14 dagen zag ik vandaag een heuveltje in de bak en dan kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Even voorzichtig wat aarde verschuiven en jaaaaaaaa


een stukje groene steel. 

Wel te bedenken dat dit het tweede bonenzaaisel is. Het eerste zaaide ik bijna zes weken geleden en daarvan is niets opgekomen. Na een inspectie vond ik nog slechts wat verrotte boontjes.


Het is wat met die voorspellingen. We zouden er graag wat meer op kunnen rekenen. Zeker met de schilderwerken. Zo besloten we maandag om niet te schilderen vanwege 11 mm verwachtte regen. Nou, niets. Slechts bewolking. Dat laatste ook in mijn hoofd want als het dan toch bewolkt is, wil ik ook regen. 

Dus met de voorspelde 0,8 mm op dinsdag gooiden we de kont tegen het krib: 


Maar net nadat we klaar waren begon het te hozen. Het ging nog net goed



ook al regende het even heel hard (2 mm in vijf minuten)



maar kort en gelukkig zonder wind.

Vandaag opruimdag (Rick) en snoeidag (ik).



De haag was aan de dalkant ongeveer twee meter uitgegroeid en behoorlijk kaal. Dat was nog wel even een dingetje want hoe zaag je netjes een tak af als je boven een afgrond hangt en jezelf met één hand aan een struik vasthoudt?
De armen zijn dan ook wat geschaafd.

De tv is weg. Lekker ruim, een plant op de lege plek en helemaal tevreden.



We bekeken in januari nog eens de maandelijkse vaste lasten en bedachten dat er wel wat bespaard kon worden. Als we nu het abonnement van Canaal digitaal opdoeken, stelde Rick voor, dan scheelt dat 16 euro per maand en we kunnen op de tablet kijken via de Tmobile app.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: