donderdag 4 maart 2021

Wetpet

De schilder werkzaamheden houden aan. Wel met die verstande dat ik moet melden dat Rick schildert.

Hij wilde graag zelf het geel doen. 


En dat vind ik niet erg. Zeker niet omdat het op sommige plekken wat hoog is en daar ben ik altijd wat huiverig van.


Rick niet.


Maar nadat dit stukje klaar was haalden we de witte KEIMverf op in Torre Del Mar en moet ik morgen zelf weer aan de bak.

Van Rick hoefde ik me niet schuldig te voelen dat hij aan het werk was en ik lekker in de tuin mijn nieuwe projekt kon afmaken.

In de tuin is nog één stukje van de oorspronkelijke rots te zien. Dit is tussen de buren en ons net naast het pomphuisje. Omdat ik het geen mooi stukje vond en niet wist hoe ik het mooier kon maken, plantte ik er wat struiken en bomen voor om het aan het oog te onttrekken. 

Omdat ik weer helemaal lekker in het oude velletje zit popte er een idee op: als ik er nu eens een schaduw tuintje maak.
Snel zoeken op internet of ik geschikte planten in mijn bezit had die ik daar zou kunnen gebruiken. Dat leverde al gauw een tiental namen op.
En nu? Hoe krijg ik wat planten in de rots? Eerst goed gekeken waar de zachte plekken zitten, vervolgens de boormachine gepakt en vier grote gaten gemaakt. Onder aan de rots maakte ik een stapelmuurtje en daarna veegde ik voor 80% de losse aarde en steentjes weg wat keurig achter de stenen viel.


En dan het leukste: planten. Alocasia, Clivia, Calla, Aspisdistra, Asparagus en Aeonium. Ben niet verder gekomen dan de eerste drie letters van het alfabet. Nou uh en nog drie soorten varens maar die kreeg ik niet echt gedetermineerd met mijn onvolprezen app.



Tja, wat is nu schaduw? Is dat diepe schaduw of halfschaduw? De lichtintensiteit is hier veel hoger dus wellicht kan je hier met minder uren zon dan in Nederland nog steeds spreken van halfschaduw. Dat zal de tijd leren.


We haalden vanmiddag de KEIMverf op en maakten daar meteen een afdeling langs het strand. Dat mag daar want er is een Plaja canina, een honden strand.  


Leo vond het heerlijk en probeerde steeds te happen in het schuim. Dat werd trouwens wel minder nadat er een hoge golf aankwam en hij voor de helft nat werd. 


Een strandmeertje.



Op de terugweg zagen we een wetpet. Wij waren veel enthousiaster dan Leo.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Jan Fr zei

Tjonge Jonge goed bezig Moet eens gauw komen kijken.

Ton zei

Hoi Jan, Altijd welkom en wellicht met Rick’s verjaardag. Met groetenTon