maandag 1 maart 2021

Meer




Altijd wonderlijk, kleuren. Op de bovenste foto is de donkere kleur de nieuwe verf en die komt toch echt uit dezelfde emmer als die van het houthok hier onder.


Er wordt dus nog steeds geschilderd. 
Gisterochtend schilderde ik het houthok. Daarvoor haalde ik het restje hout en de andere spullen eruit. Ach en omdat het hier bijna nooit regent ......
‘s Middags waren we uitgenodigd voor het dinner naar aanleiding van een verjaardag en omdat dat in de buurt was van het stuwmeer van Viñuela besloten we om daar eens te gaan wandelen.


Het meer is slechts voor 30% gevuld.


Dit is een van de arroyos die het meer van water voorzien. Nu weet ik het niet zeker maar de bomen lijken te zijn aangeplant om een park te maken rond het meer. Het wandelpad loopt langs het water als het meer volledig gevuld is.


Er bloeiden veel witte narcissen.


Er lagen ook wonderlijk gevormde stenen.


En er stonden heel oude olijfbomen. Die stonden boven het hoogwater merk van het meer.


We deden slechts een klein rondje maar we komen hier beslist nog eens terug.

Zo rond een uur of negen ‘s avonds waren we weer in Los Zuecos. Keurig voor het ingaan van de avondklok. Nadat ik de haard had aangestoken en we ons op de bank hadden geïnstalleerd hoorden we iets ruisen. Het duurde even voordat we het herkenden, gewoon omdat we het niet verwachtten: regen en niet zo zuinig ook. Het duurde maar kort maar vanmorgen zat er zeven millimeter in de meter. Helemaal blij maar de aanmaakhoutjes waren natuurlijk kletsnat geworden en drogen deden ze ook niet veel vandaag want het was wat bewolkt.



De houtstapel heb ik maar weer afgedekt want vannacht zou het opnieuw kunnen gaan regenen en meer is in dit geval beter.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Mooi die kleuren van houthok en stoelen bij elkaar

Ton zei

Hoi Bertie, Dank je. Met groetenTon