zaterdag 20 maart 2021

Ieder mens heeft recht op een uitje

Nada, noppes viel er vannacht aan regen.

Nu was het project sowieso niet gelukt, want door de harde rukwinden was de opblaasbare zwembadrand weggeblazen.
Weet ik dat ik het in ieder geval stevig moet vastleggen.

Vanmorgen was volgens de buienradar zo ongeveer de hele Middellandsezee bedekt met buien. Tja, daar hebben we niks aan anders dan mooi zicht.




Uiteindelijk viel er om vier uur vanmiddag nog een klein buitje. 2 Mm.
Blij met alles.

Terwijl ik boodschappen deed wandelde Rick met Leo.

Eenmaal thuis haalde ik de boodschappen uit de auto en voordat ik die opruimde haalde ik snel even een blok haardhout van buiten.
Kledang. Viel de voordeur in het slot. Tja, en dan duurt het rondje van Rick en Leo best lang. Zeker ook omdat het gewoon wat guur was vandaag.

Dan maar wat in de tuin struinen. Ik maakte stekken van klein/bontbladige klimop en ontdekte een bloemetje wat ik nooit eerder had gezien.

Na een half uur kwamen de mannen thuis en gelukkig had Rick zijn eigen sleutelbosje bij zich. Dat is niet altijd het geval dus dat was een mazzeltje.

Van de nieuwe bloem maakte ik een foto via de planten app.



Allium triquetrum. Een wild uitje. Eetbaar dus.

Met groeten Ton

10 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton, ja dat kan zomaar gebeuren mazzel dat je er weer via de gewone weg in kon😊na beetje geduld. Prachtige wolken luchten, hier begon de dag prachtig zonnig, maar voor de middag was het al helemaal dicht en zag het er grijs uit. Met op zich best een koude noorden wind. Toch vanmorgen vroeg al gestart in de tuin om alles weer eens een beetje op te ruimen. Vlinderstruik weer terug gesnoeid, en alle dooie bloemen afgeknipt iig weer een groene bak vol😃Toen ik dat witte bloemetje zag dacht ik dat het daslook was. Maar jij zegt dat het allium is, en ik geloof je direct 😉. Een gezellig weekend en grote groet ook voor Rick.

Bertiebo zei

Wow, dat is zeker een mooi zicht. Die tweede foto vind ik echt prachtig

Ton zei

Hoi Petra, Het voorjaar komt eraan en het tuinbloed gaat sneller stromen. Hier staan oleander stekken in water en een deel in aarde. Het is echt geen daslook want dat ken ik goed. Volgens de planten app is het een ui en ik geloof hem. Die app dus. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bertie, We zijn gezegend met een prachtig uitzicht. En die donkere lucht maakt het dan weer even net spectaculairder. Met groetenTon

schrijfselsvanmij zei

Jullie uitzicht is zó machtig èn mooi!

Francien. zei

Hoi Ton, hier blijft het fris met een vieze nw. wind.
In de druif is een nest van een tortelpaartje. Maar nu zijn ze in gevecht met een stel houtduiven die het op hun nest voorzien hebben. Ben benieuwd of ze standvastig blijven. De eksters zitten al op de loer en elke morgen landt een roofvogel op een afgezaagde boom. Rustig te wachten. Ik vrees met grote vreze voor de aankomende jonge torteltjes.
De gierlucht is weer verdwenen. En het is zo als je vader zei, dan moet je maar niet op het platteland wonen. Ik zie nu drie hazen achter elkaar aan rennen. En ik kijk naar de wolken die overwaaien.
Nog een prettige zondag. Groet van uit de Liemers (een stukje Achterhoek).Francien.

Willem zei

@Petra, daslook is ook een alliumsoort, die naam is niet voorbehouden aan de sierplanten in de siertuin. Alle ui-achtigen behoren tot die familie, dus ook bieslook, sjalot, look zonder look, en uiteraard ook de 'gewone ' ui die in onze keuken gebruikt wordt.
Daslook heeft ei-vormige bladeren, maar de bloempjes lijken wel op die van de getoonde foto, alleen wat kleiner.

Ton zei

Hoi Francien, De wind is hier ook nog te koud voor de tijd van het jaar. Morgen schijnt het weer wat normaler te worden.
Tortelduiven zijn niet zulke snugger nest bouwers/ broedplaats vinders. Tja en dan is het voor de rovers wachten totdat het banket klaar staat.
Hazen en voorbijglijdende wolken: ook niet verkeerd voor een zondag. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Inge, Dat is het en we genieten er na al die jaren nog steeds bewust van. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Willem, Dank voor de duidelijke uitleg. Met groetenTon