vrijdag 19 maart 2021

Zo kan ik het ook

Out of the blue: felle bliksem en een harde donder. We schrokken er gisteravond van. De film die we keken werd abrupt afgebroken, omdat de internet verbinding uitviel.

Dan kan je ook niet meer zien of er meer onweer of zelfs regen aankomt. Het werd gelukkig beide.

Wel jammer natuurlijk dat al mijn gereedschap buiten lag en dat de houtstapels niet afgedekt waren en nog het ergste: ik had de ‘Boca de Agua’ niet aangesloten. Tja, wie verwacht er nu regen in Zuid-Spanje? Zeker als het ook nog eens niet voorspeld was. Dus ging ik rond half elf toch maar naar buiten om de boca de agua aan te sluiten. Voor water doe ik alles.

Anyway. Acht millimeter zat er in de regenmeter vanmorgen. Helemaal blij en........de verwachtingen geven vannacht meer. Want dat is dan weer wel: de voorspelling worden tijdens het veranderende weer gewoon aanpast. Soms zelfs met terugwerkende kracht. 
Zo kan ik ook weer voorspellen.

Vanmorgen hadden we koffie visite. Natuurlijk gaat het dan over de tuin, vooral over bomen, en het gebruik en opvangen van regenwater.
Jij bent daar al goed mee bezig, kreeg ik als compliment.

Dus bedacht ik me vanmiddag wat ik nog meer zou kunnen doen.

Nu komt het meeste water via de put in een opvangbak vanwaaruit slangen het water verdelen zodat er geen schade op de helling ontstaat.
Dat gaat goed maar de plaats waar het terechtkomt zou ik graag wat verbreden. Meer slangen heb ik, nog, niet. Dan moet ik meer mazzel hebben bij de vuilcontainers. 
Als ik nu......

Malle Piet sleepte ooit een paar oude opblaas zwembaden naar zijn hol en ontleedde die in factoren. Grondzeil om de composthoop af te dekken. De zijkanten om te gebruiken als afwatergoot langs de weg en de opblaasbare randen? Tja die lagen nog steeds ongebruikt in de opruimbak.

Als ik nu eens zo’n opblaasbare rand naast de put leg dan kan een deel van het water naar de afvoergoot lopen.


De gele pijl is de opblaasbare rand. Foto is van het internet en heb ik vanwege de privacy maar wat bekladderd.



Om de opening plat op de grond te krijgen gebruikte ik een plastic onderzetter van  een buitenpot. Knipte een stuk van de rand af zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Het past er precies in. Een steen er op en een steen ernaast om alles op zijn plaats te houden.

Het water dat nu door de slang komt loopt aan het einde keurig in de afvoergoot langs de weg.



Bij de pijl is nog net een stukje plastic te zien van het zwembad. Op de weg heb ik ooit al een klein dammetje van cement gelegd om het water dat van ons oprijpad komt, in de goot te leiden. 

Tja, je hebt niet zomaar een afwatering systeem .

Laat de regen maar komen.


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Clarien zei

Haha voorspellen met terugwerkende kracht! Geweldig! Wat een leuk volk toch die Spanjaarden! En knap werk van jou, dat hele badje hergebruikt!! :)))

Bertiebo zei

Goed bezig, Ton!

Unknown zei

Ik heb een steen in de rivier gelegd ....! 😃
Groeten Theo en Monique.

Ton zei

Hoi Clarien, Daarom vinden we het ook zo leuk hier en voor het mooie weer natuurlijk. Dank voor het compliment. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bertie, Dank je. Het heeft niet gewerkt trouwens. Eén omdat het niet regende en twee: het geheel werd weggeblazen door de wind. Kan ik weer van leren. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Theo en Monique, Ik moest eerst even googelen naar de tekst. Goed gevonden en het is een klein steentje maar alle beetjes helpen. Met groetenTon