dinsdag 28 februari 2017

Verplaatst

Goede morgen en een fijne Dia de Andalucia, las ik vanmorgen op Facebook.
De dag waarop Andalusië een autonome deelstaat van Spanje werd.

Oei, riep ik tegen Rick, dan zijn alle winkels dicht en ik vraag me af of er in Nerja wel markt is.
We gaan het zien. Is er geen markt dan drinken we wat op het Balcon de Europa.
Vanwege de verwachte drukte, parkeren in Nerja is meestal een probleem, hebben we de auto buiten het stadje gezet en liepen naar de marktplaats.
Maar waar is die markt? Die was toch hier? We waren er zeker van want een jaar of 12 geleden parkeerden we onze huurauto in een van deze straatjes. Wel bijzonder, zeiden we toen tegen elkaar, dat er zoveel lege parkeervakken zijn maar parkeerden de auto. De volgende morgen liepen we naar de auto en bleek er markt te zijn. Tjeetje, dan staat onze auto natuurlijk ergens tussen de kramen.
Nee dus, die stond op het parkeerterrein van de politie, waar we hem na het betalen van een vette boete pas mee mochten nemen.
Later zagen we dat we zo ongeveer onder het verkeersbord hadden geparkeerd waarop stond dat alle auto's in verband met de dinsdagse markt zouden worden wegsleept.

Dus stonden we daar vanmorgen en was er geen marktstal te bekennen. Vragen aan een dame. Señores, de markt wordt al een jaar of tien op een andere plek gehouden.
Na een bakkie koffie aan het strand gingen we toch nog naar de markt en hebben gevonden wat we wilden hebben: een hoedje voor Rick en een opzet zonnebril voor mij.


Het was heerlijk. In de ogen van vers aangekomen Nederlanders, een zomerse dag. Wat later lagen er behoorlijk wat mensen op het strand te zonnebaden.

De rest van de dag genoten we van 'zondagse' rust, aten pannekoeken omdat de winkels dicht waren en keken naar mooie lenswolken.Met groeten Ton

Geen opmerkingen: