vrijdag 24 februari 2017

Walk of fame

Nog even terug naar de droge stof van gisteren.
De rechter can is gevuld met regenwater dat vorige week viel. Mooi helder
De linker twee zijn van gisteren waarvan ik de meest linkse heb geschud voor de foto en toont hoe oranje het is. In de middelste is het stof naar de bodem gezakt. 
En waarom bewaar ik regenwater? Omdat de palmen en varens die in de woonkamer staan niet van kalkrijk water houden en het water is hier heel kalkrijk.


In de arroyo de Las Galochas is de laag opdrogend stof goed te zien.


Een deel van de arroyo is al gevuld met stenen van het strand.
Morgen gaan we de taartwandeling weer doen en Rick heeft bedacht dat stenen uit de rivier Patalamara die we dan moeten oversteken misschien ook wel heel leuk zijn.
Dat gaan we zien en er zit sowiso een voordeel aan om stenen uit de rivier te halen: een deel van de route zullen we met de auto moeten doen.


Het terras is ook weer dicht gemaakt dus deze klus is klaar net als het opvullen van de 'grote trede' in het pad naar de nieuwe weg.

Ik wilde daar geen grind in hebben zodat er minder onderhoud nodig is en heb het volgestort met Hypertufa. Dat is een mengsel van gewone aarde uit de tuin, turf en cement. Het heeft de kleur van de omgeving, is niet waterdicht en krijgt snel een natuurlijk uiterlijk.
En Malle Piet gebruikt dan geen turf maar de dikke laag jarenlang gecomposteerde onkruiden die ik vorige week van de berg harkte.
Duidelijk te zien zijn mijn handen in het cement. Eigenlijk mist er alleen een ster en mijn naam.


Dat was een flinke klus en om wat afwisseling te hebben ben ik begonnen met het zaaien van bonen.
Dat stelde ik steeds maar uit omdat ik me hier op nieuw terrein beweeg. Hoe zal het gaan? Is het niet te heet en te zonnig in juni? Past het wel in een plukbos? Nou ja, en nog wat van die zever dingen die door mijn hoofd blijven spoken.
Hup met de geit.

Zaden voorweken.


Bakjes met aarde klaargezet.


Labels gemaakt.


Morgen zaaien.De Ginko heeft de verplanting naar een grote pot goed doorstaan.

Na de rustiger klus weer verder met de bomensnoei.

Deze is in ieder geval beter gelukt maar dat komt ook doordat sommige takken al wat meer horizontaal staan.Het is bijna niet te geloven maar deze hele berg takken komt van één boom.


Morgen als beloning snipperen.

Met groeten Ton


1 opmerking:

Jan Duifhuizen zei

Je bent lekker bezig, Ton!