vrijdag 3 maart 2017

Sluier

Wat was het de afgelopen paar dagen heerlijk weer. Blij werd ik er van. Gewoon zomer. 

En dan geen verplichtingen alleen wat klusjes in de tuin, zingen bij het koor, Spaanse les en wat bezoekjes af leggen.
Wat wil een mens nog meer?

Nou uh, vijgen in de boom. En dat is voor het eerst in jaren. Dat is trouwens niet zo gek want vanwege de nieuwe weg heb ik de vijgenboom een jaar of vier geleden verplant en sindsdien stond ie maar te kwarren. Maar nu lijkt het weer goed te gaan.
Heb ik dit jaar toch al de eerste vruchten uit het plukbos.


Trouwens: van een van de zangeressen van het koor kreeg ik een zak vol met citroenen waar ik al heerlijke jam van heb gemaakt. 

Toen we vier jaar geleden een nieuw stuk grond kochten wilde ik daar ruimte creëren door een stuk  met grind te bedekken. Niet van grijs/witte maar met een wat natuurlijker bruine kleur. Daar moesten we nog behoorlijk naar zoeken want het meest gangbare grind is grijs, rood of wit. Uitendelijk vonden we dit bruine fijne grind. Twee jaar geleden wilde ik nog een kuub of twee bij bestellen maar het werd niet meer geleverd ivm de crisis.

Gisteren toch maar weer eens geïnformeerd en ja, ze leveren het weer. Dus kan het kunstgras, waar in de zomer het zwembad op staat, vervangen worden door grind. Wordt het weer één geheel en daarmee rustiger voor het oog. Ook kan ik dan het zitje onder de boom integreren.


Ik kon het snipperen niet laten en heb toch maar nog drie olijfbomen in het dal gesmoeid. 

Inmiddels is drie kwart van de tuin onder handen genomen.


Eerst onkruid verwijderd.


en vervolgens met een dikke laag snippers bedekt.


Vanmorgen werd het ineens in rap tempo bewolkt en 's middags begon het te regenen. Goed voor de tuin.


Wat hoger in de bergen viel er sneeuw. Dat was ook wel te verwachten want tijdens de regenbuien was het behoorlijk koud.


Op zee zagen we tegen zonsondergang nog mooie regensluiers.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: