zaterdag 4 maart 2017

Guernica

Gisteravond stormde het bij tijd en wijle.

Vanmorgen was het heerlijk windstil waardoor alles er vredig en rustig uitzag. De door de regenwater verzadigde lucht en aarde gaven mij het blije gevoel dat de bomen en planten weer even kunnen groeien en de vogels floten meer dan uitbundig.
Het was bewolkt waardoor het lang schemerig bleef en vanuit mijn warme bed maakte ik een foto van wat het enige streepje lichte lucht van de dag zou worden.


Een dag om binnen te zijn. We lijken wel Spanjaarden, die gaan ook niet naar buiten als het regent. Nu kan ik dat binnen zitten niet echt dus ging ik regelmatig even controleren of het hemel water wel goed door mijn arroyo stroomde maar ook af en toe ging kijken of de regen geen schade maakte bij de buren. Daar stroomt het gros van het regenwater dat over de weg naar beneden komt, en dat is veel, de berg af.

Wel alle tijd om met mijn jarige zus te facetimen en later mijn broer te bellen die minder jarig is en met serieuze hartproblemen in het ziekenhuis ligt.

Maar ook tijd om lekker een stoofschotel te maken, kopjes chocolademelk te drinken, muziek te luisteren en een aflevering van KrabbĂ© zoekt Picasso te kijken (Emie, dank aan je moeder voor deze kijktip). 
De schilderijen van Picasso vind ik niet mooi maar het enige schilderij waar ik ooit van moest huilen is de Guernica. Volgens mij is 'kunst de interpretatie van de emotie' en die is door Picasso wel goed tot uiting gebracht in dat schilderij. 

Pas aan het einde van de middag werd het droog maar het uitzicht bleef beperkt.


Wel is de vorm van de gesnoeide olijven goed te zien.


En dan morgen alstublieft weer een zonnetje.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: