zondag 19 maart 2017

Wit

Ik weet niet wat het is maar als ik geel of oranje wil, krijg ik WIT.

Nadat ons huis was afgebouwd kregen we de vraag hoe we het geschilderd wilde hebben.
Ik had daar een duidelijk idee over. Wit is in het felle zonlicht heel scherp aan de ogen dus dacht ik dat we het huis geel wilden hebben en de de stukken die wat inspringen, wit. Alles doorgesproken en het werd precies andersom gedaan. Dus hebben we een hoofdzakelijk wit huis. Ook mooi. Maar later heb ik de keermuur aan de voorkant snel geel gemaakt.


Toen Intratuin in Helioo de poorten sloot kocht ik een flinke hoeveelheid planten voor afbraak prijzen.
Onder andere een blauwe regen, Wisteria, die al jaren staat te kwarren tegen de Spaanse wenteltrap en pas afgelopen jaar voor het eerst een flinke scheut maakte. Groot was mijn vreugde dan ook toen ik vorige week de eerste dikke bloeiknoppen zag. Die vreugde werd wel getemperd toen duidelijk werd dat de bloemen wit zijn en derhalve ook niet zo heerlijk geuren als de blauwe soort.


En dan die heerlijk geurende oranje Fresias die ik twee weken geleden kocht voor de plantenbakken.Tja, één is er oranje en de andere twee zijn toch echt heel erg wit maar geuren hemels.


Gelukkig hebben de Irissen toch bloemen gemaakt. Dat zag er wat somber uit omdat ik de wortelstokken te diep heb geplant. Gelukkig zijn er toch nog behoorlijk wat planten die zijn gaan bloeien. En niet alleen wit maar ook blauw.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: