zondag 31 juli 2016

Nee, niet doen. Blijf thuis.

Zo zag het er in februari 2015 uit. Er werd nog hard gewerkt maar zichtbaar is wel dat de helmplantjes geplant zijn.Nadat we vanmorgen een ziekenbezoek hadden afgelegd in Alkmaar leek het mij een leuk idee om weer eens langs de ingepakte Hondsbosche Zeewering te gaan.
Prachtig weer, een beetje beslagen.

Aan de linkerkant zijn de stenen te zien die het bovenste deel van de dijk afsluiten. Het pad is aangelegd voor paarden en ligt net boven het asfalt van de dijk.


Het was er gezellig druk en uit meerdere monden kon je horen dat mensen onder de indruk zijn van de schaal van het werk en hoe mooi het is geworden.

Rick sprak met een Duitse vrouw die blij was met deze kustversterking want daar voelde ze zich zekerder bij ook al zou de zee niet zo snel aan haar stoep staan.


In de verte zijn de Hoogovens te zien en zelfs Zandvoort. Het meertje is de plek waaraan op de eerste foto werd gewerkt.


Wel duidelijk is het lijnvormige karakter van het gebied. Maar dat is ook niet zo gek op een voormalige  6 kilometer lang dijk.We zijn verschillende keren over de dijk gewandeld tijdens de Strandzesdaagse of voor trainingen voor de Nijmeegse. Tussen de stenen groeide niet of nauwelijks planten maar nu met een barmhartiger klimaat is een prachtig mozaïek ontstaan.Ondanks de gezellige drukte is het er nog heel rustig. Zeker op het strand, daar waren nauwelijks mensen. Eigenlijk zouden we iedereen aanraden om hier eens te komen kijken maar dat zou dan wel weer ten koste gaan van de rust.

Niet doen dus. Alleen als je heel graag wilt.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: