dinsdag 5 juli 2016

Wanneer wordt het weer leuk?

Vanmorgen eerst Rick naar de Pablo Picasso terminal gebracht. Tja, het zware werk waar ik een handje bij nodig had is klaar. 

Daarna boodschappen doen bij de LIDL. Deze winkel is vorig jaar nieuw gebouwd en geopend. Daarvoor is ook de weg naar de kust aangepast. Er is een rotonde gemaakt die voor, welliswaar kleine, files zorgt. Ook is er een voetpad en een groenstrookje gemaakt. Det strookje bestaat uit kunstgras met soms een vierkantje erin geknipt voor een brandputje oid.


Ziet er best leuk uit. Weinig onderhoud en alleen de bomen hebben water nodig.
Maar er bestaat geen hondenpoepopruimplicht. En dan is kunstgras wel een nadeel want je ziet de drollen wel heel goed liggen.


Terug op de berg meteen aan de plantenbak verder werken.

De bovenste lagen stenen heb ik er toch maar weer los opgestapeld want vond het cement/grondmengsel toch nog behoorlijk grijs opdrogen.


Eigenlijk wil ik er nog een randje op hebben maar dan is het grondniveau te laag dus dat moet maar wachten tot er ergens wat aarde vrijkomt.

Met het aanleggen van de weg moesten de Yucca's vedwijnen en daar heb ik een stek vanaf gehaald. Kost niets en een plantenbak wordt pas een plantenbak als er planten instaan. En wanneer wordt het weer leuk? als er planten instaan want... van planten planten word ik blij.


Dan mist er nog iets voor mijn gevoel. Bij de grote platte steen heb ik een steen rechtop gezet als een soort stoeltje. 
Nog een wit wijn plekje zullen we maar zeggen en dat aan de doorgaande weg.

De vorige keer dat we hier waren zag ik bij de vuilcontainers een plant in een pot. Ik pakte hem op en deed hem in de achterbak van de auto.
Wat ga je met dat sneue geval doen? Vroeg Rick.
Planten en kijken of ie nog wat gaat doen. Ik zag het eigenlijk zelf ook wat somber in want het was echt een triest ding. Een paar bleekgele blaadjes aan een takje dat ook nog eens geknapt een de stam hing.


Maar met wat TLC zaten de eerste uitlopers eraan toen ik hier vorige week aankwam.


De ficus benjamina die ik een jaar of acht geleden meenam van de vuilstort zag er ook heel sneu uit en is inmiddels flink aan het groeien. Dat heeft trouwens wel wat jaren geduurd


Ik kan het niet laten: de jacht gaat door.


Met groeten Ton