maandag 30 mei 2011

Vraag en er zal gegeven worden.

Vanmorgen werd ik sterk herinnerd aan een misvatting, die ik mijn jeugd te horen kreeg: Kinderen die vragen worden overgeslagen.

Enkele jaren wilde ik een kunstwerk maken van die plastic dingetjes die b.v. een broodzak dichthouden. Zo'n vierkant stukje plastic met aan een kant een inkeping met twee haakjes.
Maar waar haal je een paar duizend van die dingen vandaan? Je moet het 'In de wereld zetten' zoals ik dat noem. Als de wereld niet weet wat je wilt kan ze er ook niet voor zorgen dat je het krijgt.
Links en rechts heb ik gevraagd of mensen die plasticjes voor me wilde sparen. Wel moest hierbij vermeld worden dat ze van de straat moesten komen, want dan zijn ze mooi verweerd. Van alle kanten werden me ze aangeleverd. Ook door mensen die ik helemaal niet ken maar die via, via hadden gehoord dat ik die dingen spaarde. Binnen een jaar had ik er 3 duizend en tot twee jaar later kreeg ik nog steeds van die dingen. Inmiddels heb ik enkele objecten gemaakt.

Bij de Vomar was een spaar actie voor Clickies. Ik spaar dat dan voor de acht kleinkinderen van mijn zus en vertel dit aan iedereen in mijn omgeving. Zo ook aan mijn buurvrouw.
Zij spaarde ze echter voor haar zoon en vroeg of hij dubbele met mij mocht ruilen?
Geen probleem. Hij had nog een voetbal nodig. Die had ik. Joch blij die had zijn hele serie compleet.
Vanmorgen komt de buurvrouw. Ik heb wat voor je, mijn zoon wil dat je ze aan je zus geeft.
Vraag en er zal gegeven worden.

Met groet Ton

3 opmerkingen:

Monique zei

En nou ben ik dus zo benieuwd wat jij van die broodzakdingetjes gemaakt hebt!

Ton zei

Hoi Monique,

Ik heb verschillende wandpanelen gemaakt met deze plasticjes. Degene op de foto zal ik uitleggen.
Als ondergrond heb ik plexiglas gebruikt. Daarop heb ik de plasticjes met transparante montagekit vastgeplakt. Om een reliëf te krijgen heb ik die dingetjes steeds onder een iets andere hoek gezet. Ook door de rijen steeds één plaatsje te verschuiven krijg je dynamiek. Het idee komt om van zwerfafval leuke dingen te maken. Zoals je weet ben ik zuinig dus dat idee sprak me wel aan.Op dit paneel zitten ongeveer 1000 plasticjes.

Met groeten Ton

Monique zei

Heel bijzonder Ton, er zit een idee achter, maar het geeft ook een erg mooi resultaat.

Absoluut leuk!