dinsdag 3 mei 2011

Wat bij mij niet werkt

Vandaag las ik enkele van mijn vorige blogjes terug en zag dat de laatste 4 in de categorie: dingen die niet werken, staan ingedeeld. Wat zegt dit over mij? Dat ik de laatste dagen niet echt lekker in mijn vel zit. Niet dat er echt iets fout is maar toch. Ik kijk kritisch naar een half leeg glas. Ik ben geïrriteerd en zie gemakkelijk negatieve dingen. Dus wat is er aan de hand?
Ik wil in dit blog elke dag over iets schrijven wat mij raakt, inspireert, of wat ik heb geleerd. Eigenlijk van alles als het maar niet 'leeg' is en wat leeg is, is natuurlijk wat ik zelf als leeg definieer.
Op donderdag toen ik schreef over Blair en daar ook iets van mezelf in kon vermelden was ik tevreden. Maar op vrijdag en zaterdag heb ik nadat ik een paar uur heb zitten zweten achter het scherm uiteindelijk niets op het blog gezet want alles wat ik schreef bleef 'leeg'. Ik heb er dan ontzettend de pest over in dat het me niet lukt en ga mezelf op mijn kop geven met gedachten als: zie je wel, het gaat je uiteindelijk toch niet lukken, het is te hoog gegrepen om elke dag wat zinnigs te schrijven en je maakt niet elke dag iets leuks mee. Kortom geen gedachten waar ik vrolijk van word. Natuurlijk weet ik wel dat er dan iets dwars zit maar.... het duurt soms een paar dagen om helder te hebben wát het is. Nu ik de blogjes terug las wist ik het ineens. Om mijn gevoel van falen te maskeren ben ik over negatieve dingen gaan schrijven zodat ik mezelf als een 'beter' mens kan beschouwen.
Dit kost me echter mijn plezier, enthousiasme, inspiratie. En de contacten met de mensen om me heen zijn ook niet echt hartelijk, eerder afstandelijk. Ook voel ik mij verveeld.
Dus stop ik ermee om mezelf 'beter' dan anderen te voelen en mezelf niet langer op mijn kop te geven.
Ik creer mezelf als iemand die liefdevol en kwetsbaar is. Vandaaruit kan ik met een zachte blik naar de wereld en mezelf kijken en mag ik soms eens een 'leeg' stukje schrijven.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: