woensdag 6 april 2022

Misselijk

Ik weet niet wat er in de tuin ligt maar het lijkt wel hondenkots, zei ik tegen Rick toen ik binnenkwam na mijn ochtendwandelingetje door de tuin.



Wat later maakte ik er een foto van en zag nog meer van deze viezigheid.



Deze slijmerige troep zat op twee bladen van een Aloë. De ObsIdentify app bracht uitkomst: Mucilago crustacea oftewel Groot kalkschuim.
Ook weer duidelijk.



Ik kreeg nog een foto uit Nederland gestuurd. De pot met pindakaas hing ik in december op maar al de weken dat we inDen Helder verbleven kwam er niet een vogeltje op af. Maar nu, waarschijnlijk vanwege de afgelopen winterse dagen, is het lekkers ontdekt en zie ik dat de pot al half leeg is.

Vandaag hadden we keuring van onze auto.
Als we met de 20 jaar oude oude Suzuki Jimny naar de keuring moesten waren we altijd benieuwd of die er wel doorheen kwam. En…dat kwam ie altijd. Inmiddels hebben we een redelijk nieuwe auto en waren dan ook zeker van een positieve keuring. Maar dat ging niet lukken: De banden zijn verdroogd en moeten vervangen worden. Daarvoor krijg je een bepaalde tijd en een afspraak voor een herkeuring gaat veel sneller en ook de keuring zelf gaat alleen over de banden. Voor zes juni moet het geregeld zijn. Dat gaat lukken.


Met groeten Ton

5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Nou mij is het nog niet duidelijk hoor, met dat schuim

Ton zei

Hoi Bertie, Je hebt gelijk. Ik kon op het internet ook eigenlijk niks vinden over Groot kalkschuim anders dan dat het een plasmodiale slijmzwam is. Het: dat is dan ook weer duidelijk, is ook wat cynisch. Met groetenTon

Anoniem zei

Nu je het over hondenkots had, moest ik aan Leo denken. Horen jullie nog iets vd opvang, bijvoorbeeld of hij weer opnieuw geplaatst is en hoe het met hem gaat?

Ton zei

Hoi Anoniem, We hebben geregeld even contact met de stichting.Ze vertelden dat hij in een kleine roedel zit en dat hij het er goed doet. De eerste paar dagen was hij wel wat uit zijn doen maar dat is normaal. Sinds een paar dagen staat hij op de site voor adoptie. Wij hopen dat er snel een nieuw baasje voor hem komt. Met groetenTon

Anoniem zei

Mooi dat het nu goed gaat met hem. Ik hoop ook dat hij een fijn nieuw baasje vindt die, uit ervaring met meerdere honden, weet hoe hij het beste met Leo zijn gedrag buitenshuis moet omgaan. Goed dat jullie op de hoogte blijven.