donderdag 28 april 2022

En dat eind april

Het lijkt erop dat ons sociale netwerk de laatste tijd sterk is gegroeid.

Niet alleen nieuwe kennismakingen dienen zich aan maar ook het contact met mensen die we al langer of zijdelings kennen wordt uitgebreid. En dat vinden we beiden heel prettig. 

Voordat er vanmiddag opnieuw mensen voor lunch zouden aanschuiven ging Rick met de Panda, na het monteren van de nieuwe banden, voor de herkeuring. Dat ging allemaal goed maar liep met een uur wachttijd wel behoorlijk uit en hij was dan ook maar net op tijd om de gasten op te halen van de parkeerplek aan de doorgaande weg.

In de tussentijd bereidde ik de maaltijd voor en zag ik het steeds donkerder worden. Nu was die regen al voorspeld ongeveer zoals de regen van gisteren die niet kwam.

Maar…..




Dit lijkt er toch echt op.

Anyway.
De dame zingt tijdelijk in het koor. Zij en haar man dubben of ze aan hun tijdelijke verblijf hier nog een maand extra zullen toevoegen. 
Doen, riepen we beiden, dan kan je ook meezingen met het zomerconcert.
Het lijkt erop dat dat gaat gebeuren en natuurlijk zongen we tussen hoofd- en nagerecht een paar liederen.

Nu was ik tijdens de maaltijd wel af en toe afgeleid toen het eerst begon onweren en later te regenen waarbij er ook hagelstenen vielen.

Het is me wat.



Hier wordt ik helemaal onrustig van en wil dan het liefst buiten kijken of alle waterwerken naar behoren functioneren. Ik maakte na een uur één rondje en keek meteen hoeveel mm water er in de meter zat: 11 mm. Daarmee was ik al helemaal blij want de voorspelling gaf slechts 1,2 mm.

Uiteindelijk zat er 15 mm in. 

De kachel bewijst nog steeds goede diensten en dat eind april in Zuid-Spanje.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Emie zei

Wat gezellig om het sociale netwerk uit te breiden. Lekker aan tafel met gasten en laat het dan buiten naar regenen...

Ton zei

Hoi Emie, Zeker en met de regen ging het ook goed zonder mijn bemoeienissen. Met groetenTon

Marjorie zei

Op dit moment heb je maar regen daar dan wij hier ! Maar het is hier (omgeving Purmerend) wel fris, van mij mag het wel wat warmer.
En, met die regen, heb je nog pannenkoeken gebakken ?

Ton zei

Hoi Marjorie, En er is nog veel meer regen nodig om aan het langjarig gemiddelde te komen. Daarvoor is er nog ongeveer 250 mm nodig. Aan het einde van de lente hebben we als mens ook gewoon meer behoefte aan warmte. Ook hier voelt het te koud aan kom dus maar op met die warmte. Over de pannenkoeken: ik biecht niet al mijn zonden op op het blog. Maar natuurlijk aten we al een paar keer ouderwetse pannenkoeken met suiker. Met groetenTon