vrijdag 22 april 2022

In de smaak vallen

Het is wat wisselvallig weer.

Gisteren was het prachtig weer. Bijna windstil, warm en zonnig. En dat was niet gewoon lekker maar ook leuk zodat we buiten konden eten.

Dat we afgelopen winter in Nederland waren maakten we kennis met vrienden van vrienden. Aardige mensen die in April een weekje maar Spanje zouden gaan. Waarheen is dan natuurlijk de vraag.
Naar Torre del Mar.
Maar dat is vlak bij ons. Dus nodigden we ze uit voor een maaltijd op de berg en staken ze zodoende gisteren de benen onder onze tafel. Dat mocht ook wel weer want de onzen staken afgelopen week alweer drie keer onder die van een ander. 



Het was zeer genoeglijk en dan zijn vijf uren zo om. En het is voor ons altijd bijzonder om weer met de ogen te kijken van degenen die hier voor het eerst zijn.
O wat een mooi uitzicht en dan die tuin en wat een prachtig huis. Natuurlijk komt dan ook de toegangsweg ter sprake want die blijft voor Nederlanders de eerste keer wel een dingetje. 
Aan dat weggetje zijn wij ondertussen helemaal gewend en zien de steilte dan ook niet meer. Dat in tegenstelling tot het uitzicht want dat vinden we nog steeds bijzonder. Het lijkt wel of daar nooit gewenning over zal ontstaan.

Vanmorgen was het koud en mistig en het leek erop dat we opnieuw op het randje zouden zitten.



Maar nee, het werd gewoon zwaar bewolkt en regenachtig. Alvast een voorproefje voor morgen want dan wordt er 10 mm neerslag verwacht. Daarom strooide ik eerst de koemestkorrels in de tuin. Dat wilde ik gisteren of eergisteren niet doen vanwege de geur die de gasten anders zouden ruiken.

Het klusje dat we eergisteren in Nerja moesten doen was het kopen van een kadootje voor een baby. 
Nu zijn er waarschijnlijk best andere winkels waar je babyspul kunt kopen maar deze was de dichtstbijzijnde. Wel een nadeel: dit winkeltje had slechts kleding terwijl wij meer van speelgoed zijn. En die kleding is dan van die echt Spaanse. Tuttig en ouderwets in onze ogen maar de oudere verkoopster verzekerde ons dat het door haar aangeprijsde jurkje beslist in de smaak zou vallen.
Dat gaan we vanavond zien. 

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: