zondag 24 april 2022

April sprokkelmaand

Even terug in de tijd.



Dit zijn de sperzieboonzaailingen op 18 februari.



Zo staan ze er vandaag bij. Nou, daar word een mens niet blij van. Dat wordt sprokkelen om een maaltje bonen bij elkaar te krijgen. Als we het al redden voor we 23 juni naar het noorden reizen.


Vanwege het onvoorspelbare en wisselvallige weer is het nog steeds nodig om af en toe de kachel te branden. Nu hebben we al een keer een zak haardhout bijgekocht omdat de grote wintervoorraad op was, maar gisteren moest de kachel opnieuw aan en had ik niet genoeg hout.
Nou is Malle Pietje niet voor een gat te vangen en struinde de helling af om eens naar de afgezaagde takken te kijken die ik daar vorig jaar neer gooide. En ja, die takken waren goed bruikbaar. Na een beetje knippen en zagen had ik twee kratjes gesprokkeld hout. 



Morgen gaan we toch nog maar een paar zakken hout kopen.

Ook sprokkelde ik weer een paar planten bij elkaar.



Een mini banaan, een Ficus benjamina en een Ctenanthe oppenheimiana. Ze zien er niet uit en of het wat wordt? Geen idee maar ik kon ze gewoon niet laten staan. 

Het kraamkadootje viel goed in de smaak.



Vanwege het regenachtige weer konden we bij de vrienden niet BBQen en dat is voor ons niet onoverkomelijk, maar voor de Chileense echtgenote is dit onverteerbaar.
In Chili wordt er altijd een reden gevonden om te BBQen, zei ze en daarom zijn we opnieuw uitgenodigd voor een BBQ. De eerste BBQ die ze voor Hollandeses geven.


 Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Jan zei

Volgende week ga ik 2 kub hout bestellen dat is voor volgend jaar zo weet ik dat ik hout heb dat minstens 1 jaar oud hout heb. Ervaring leert mij dat je soms vers hout krijgt wat slecht brand.

Ton zei

Hoi Jan, Ook wij gaan alvast bestellen. 4 Kubieke meter zodat we voor twee jaar hebben. Met groetenTon

Mevrouw Niekje zei

Zat ik gisteren nog in bikini op mijn eigen terras, zo zit ik vandaag met dik vest, sjaal en dikke sokken binnen op de bank e floept de verwarming aan!
Hahaha.... ik snap de opmerking over het cadeautje.... wat een truttig gevalletje! Valt me altijd op in Spanje, Portugal maar ook in België dat de kindjes daar bijna altijd hele mutsige truttige tutkleertjes aanhebben. Jammer van die boontjes.

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Het kan vriezen of dooien en ‘s lands wijs s lands eer. Die bonen blijven gewoon staat. Het resultaat wachten we maar af. Een boon is ook een oogst. Met groetenTon