dinsdag 12 april 2022

Teleurgesteld

Je zou denken dat een dierenopvang de belangen van het dier behartigt.

Toen we in contact waren met de dierenopvang om Leo weer in de opvang terug te doen kregen we de vraag om Leo’s karakter te beschrijven zodat hij beter geplaatst zou kunnen worden.

Deze week stond Leo op de website met daarbij een leuke beschrijving van een lief, gehoorzaam en enthousiast hondje. Daarnaast dat de huidige baasjes na de Lockdown hun oude leven weer hebben opgepakt en waar een hondje niet in past. 

Nu kan ik met dat laatste wel leven maar dat er niet in de beschrijving staat dat Leo niet alleen kan zijn, vind ik eigenlijk gewoon liegen. Dit is niet in het belang van Leo. De nieuwe baasjes gaan ook ervaren dat er echt wel wat beperkingen aan Leo zitten waarna de kans groot is dat hij opnieuw teruggebracht gaat worden.
Wij kregen tijdens de adoptie ook niet echt helder waarom Leo eigenlijk weer naar de opvang werd teruggebracht maar dachten, wellicht wat naïef, dat dat meer te maken had met onduidelijkheid van de vorige baasjes. 
Maar nu weten we dat we een heldere beschrijving hebben gegeven en dat die gewoon niet is gebruikt.
Dat vinden we teleurstellend.



De foto van zijn verjaardag in Januari is trouwens wel gebruikt.


De excursie van de gardenclub naar het bijenmuseum inclusief een imkerworkshop ging vandaag niet door vanwege de verwachte regen.
Dat is jammer want ik keek er naar uit. 
Een pleister op de wonde is dat het vandaag droog, strakblauw en heerlijk warm was. Tenminste tot een uur of drie. Inmiddels spettert het wat.

Een extra tut dag in de tuin.

Zo haalde ik de grote blauwe bak leeg, vulde hem met verse bemeste aarde en plantte er een Canna lelie, de zaailingen van de pompoen en bladkool in.



Na de regen en het oplopen van de temperaturen zijn de irissen gaan bloeien. 



Vanweg die temperaturen kan de nazit van het koor ook weer buiten plaatsvinden.



Rick is sowieso heel tevreden met de tuin omdat er steeds meer bloeiende struiken en planten in komen.






Na de paar spetters van rond vier uur lijkt er, 18.48 uur, toch meer aan te komen.




Met groeten Ton

12 opmerkingen:

Mevrouw Niekje zei

Schitterend hoor die tuin! En gezellige nazet met de koorleden. Ziet er allemaal zo tof uit! Hopelijk vindt Leo lieve baasjes en snappen ze dat hij een gebruiksaanwijzing heeft. Leuke foto, ziet ie er echt heel lief uit!

Anoniem zei

Wat vervelend dat men niet eerlijk is, vooral voor Leo zelf. Hij ziet er zo lief uit. Was men eerlijk, dan had Leo kans om bij iemand terecht te komen die merendeels thuis was en die Leo mee kon nemen als hij eens ergens naar toeging. Dan wist men van te voren dat het beestje last heeft van verlatingsangst, iets waar veel honden last van hebben. Nu loopt het beestje het risico om weer snel teruggebracht te worden met alle gevolgen van dien voor hem. Hoop dat jullie hem goed blijven volgen zodat je weet waar hij terecht komt.

Anoniem zei

Wat verschrikkelijk dat je je hondje weer weg doet ,dit kan ik niet begrijpen waarom neem je dat in eerste instantie een hond !!!!!!!
Als je mensen leert kennen ga je van honden houden !!!!

Een grote honden vriend .

Anoniem zei

Als een nieuw baasje afwist van zijn problematiek, kon hij/zij ook een gedragscursus gaan volgen om bepaald gedrag te verminderen of te veranderen. Zonde, hij heeft zulke lieve oogjes op de foto.

Anoniem zei

Een hond is niet voor even maar voor ZIJN hele leven

Anoniem zei

Een hond neem je niet voor even maar voor ZIJN hele leven

Anoniem zei

Genieten met zo'n tuin!

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Wij hopen ook dat Leo passende baasjes vindt. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Anoniem, en Anoniem, We hebben opnieuw contact opgenomen met de opvang over de info die men over Leo geeft. Ze hebben belooft er naar te kijken en dan wellicht aanpassingen te doen. Wij zijn van mening dat wij indertijd ook niet juist zijn ingelicht. Wel is er beloofd om ons op de hoogte te houden. Met groetenTon

Anoniem zei

De tuin is werkelijk prachtig! Daar mag je met recht trots op zijn Ton!
Lieve groet
Christine

Ton zei

Hoi Christine, Dank je. Dat ben ik ook, zeker als je weet hoe het eerst was. Met groetenTon

Anoniem zei

Echte ........die een dier aan de kant zetten ,het is geen afval wat je weg gooit , schandalig .
Misschien zet je je ...... ook wel op straat als je er genoeg van hebt !!!!!!!