donderdag 7 april 2022

Iedereen komt zijn hol uit

Omdat Rick een enthousiast skimaatje heeft gevonden wilde hij nog een dagje naar de Sierra Nevada. Het ski gebied is nog ongeveer twee weken open dus het kon nog net en……de afgelopen weken heeft het flink gesneeuwd en is de door het saharastof oranje gekleurde sneeuw volledig onder een maadgelijk witte laag verdwenen. Perfecte condities dus.


Ik maakte wederom een boulevard wandeling om de knie even flink te trainen. En oei, die voelde ik wel vandaag maar dat komt goed.

Na de vorige wandeling deed ik vanmorgen een wat uitgebreidere voorbereiding. Mondkapje mee, mondkapjesplicht wordt 20 april op een paar kleine uitzonderingen afgeschaft, water, pet, fototoestel en een fleese. 
En dat is dan echt Spaans: ineens is het heet. Binnen vijf minuten fleece uit en een kwartier later ook de trui. Gelukkig had ik een t-shirt aan met lange mouwen want zo verbrandde mijn armen niet.

Het mooie, vooral ook de hogere temperaturen, weer bracht veel mensen op de been. Hordes wandelaars en fietsers maar ook velen die in slenter tempo over de promenade liepen.
Iedereen kwam zijn hol uit, zeggen wij dan.

Ik zag inderdaad veel schade aan strand en strandtenten.



Dit soort beelden zag ik wel bij een stuk of tien chiringuitos en dat een week voor het begin van het seizoen. 



De kustafslag is hier al jaren gaande maar naarmate het dichterbij komt wordt het voor de mensen die er mee te maken hebben wel heel tastbaar.

Met de Semana Santa voor de deur wordt er nog steeds hard gewerkt om de resten saharastof weg te werken.

Nadat het stof twee weken rustig naar de bodem kon zinken werd dit grote zwembad schoon gezogen.



Duidelijk te zien wat al onder handen is genomen.



En, o joy, al spiedend langs de vuilnisbakken zag ik dit leuke schaaltje.

Kortom, mijn dag kan niet stuk en dan eten we ook nog lekker bij de vrouw van skimaat.


Met groeten Ton

Geen opmerkingen: