vrijdag 1 januari 2021

We kunnen het niet laten

Schrijf ik gisteravond dat er weinig privaat vuurwerk wordt afgestoken. Nou dat viel tegen. Of er nu werkelijk meer werd afgestoken dan andere jaren of dat het we het anders ervoeren omdat we een hondje in huis hebben maar bij elke knal werd er geblaft. Gelukkig was het met een kwartier weer stil en konden we rustig gaan slapen.

Goede voornemens namen we ons niet voor. Wel bekeken we wat we, als Corona het toelaat, in het maagdelijk voor ons liggende nieuwe jaar zouden willen ondernemen.
We zouden graag in maart april naar Santiago lopen via de ruta Mozarabe. Vanuit ons huis naar Málaga, Córdoba en Merida. Dan Portugal in om de camino Portugés te volgen naar Santiago.

Rick wil de dirigenten opleiding afmaken en dan hopen we in september weer met het koor in Cómpeta te starten.

Ik ga een seminar bij Landmark volgen. Dat kan via het internet en maakt het niet uit of ik in Spanje of in Nederland ben. 
Na het zien van Dokters van Morgen, eet ik al een aantal weken mijn eten zonder zout en, op melk na, alles van plantaardige origine. Een hoge leeftijd halen in goede gezondheid, zonder hogebloeddruk pillen, vraagt wat van een mens, ook al maakt het eten zonder zout me helemaal niet uit want ik proef toch nauwelijks iets. Daarmee ga ik verder in 2021.
Wel lijkt het me heerlijk als ik dit jaar smaak en geur weer terug krijg.

Wat ik onder andere zo prettig vind aan het klimaat hier is dat er altijd wel iets bloeit.



De bougainville is onovertroffen.



Trouwens net als de Gazania en ze bloeien bijna het hele jaar door.



De Aeonium is een echte winterbloeier. Het is zelfs zo dat hij in de hete zomer in slaap gaat en zijn bladrozetten verliest.



De Oostindische kers is ook zeer dankbaar en staat inmiddels op veel plekken in de tuin omdat hij zichzelf makkelijk uitzaait.



De bloemetjes van de Genista monosperma ruiken heerlijk zoet.



Nieuw in de tuin en zelf de weg gevonden is de Cymbalaria muralis of muurleeuwenbek. 

Ook hier zit er best veel verschil in de tijd wanner een plant of boom bloeit. Vorig jaar bloeide de amandelbomen al maar nu zie ik nog nauwelijks dat de knoppen zwellen. 

En......een nieuw jaar een nieuwe ronde voor het maken van compost.
De afgelopen weken nam ik al steeds wat groenafval mee uit de containers en Malle Pietje vond zelfs een zak met kippenmest. 


Kortom: het jaar is begonnen.


Met groeten Ton

3 opmerkingen:

Marthy zei

Ik wens jullie een goed jaar met veel veel voldoening in jullie bezigheden en die zijn er genoeg, zo te lezen.

Ton zei

Hoi Marthy, Dank je wel. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marleen, Altijd iets om maar uit te kijken en voordat je het weet bloeit het speenkruid weer. Met groetenTon