donderdag 28 januari 2021

Vertier

Je maakt wat mee op de berg.

Blijkbaar heeft de buurvrouw meubels gekocht en die werden vanmiddag afgeleverd. 
Nu is het net of we de hele dag op de uitkijk zitten of er iets wordt afgeleverd bij buuf. Maar dat is niet zo. De weg, die toch behoorlijk wat hoger ligt dan De Klompen is goed te horen. Het is voornamelijk het geknars van het grind waar de banden overheen rijden dat we horen. Trouwens met Leo is er helemaal niets meer te missen want die slaat aan bij alles wat ‘vreemd’ is.
Anyway. De wagen had zijn spullen afgeleverd en moest achteruit terug rijden. Dat ging niet vanwege slippende banden.


Na een half uur kwam de GRUA: de wegsleepdienst en na een kwartiertje klungelen kon de vrachtwagen weer verder.


En dan heb je al gauw een uur vertier.

Voor de Picudo rojo, de rode palmkever heb ik een feromonen val in de tuin. Die werkt goed maar we hebben inmiddels ook een kevervanger.

Nu het ineens zomert, vliegen de kevers weer in grote getale. Ze zijn niet alleen rood maar ook een centimeter of drie groot en vliegen nogal sloom met een laag zoemend geluid. Dat geluid herken ik inmiddels want is duidelijk anders dan dat van hommels, houtbijen en hoornaars.
Toen ik vanmiddag de keuken uit liep, liep ik bijna tegen een voorbijvliegende kever aan. Meteen rende ik naar de kast om het tennisracket te halen waarmee ik die beesten uit de lucht mep. Weer terug bij de keuken riep ik naar Rick of hij de kever nog zag.
Jaha, die ligt op de grond.
Hoe kan dat?
Nou, Leo hapte hem uit de lucht.

Leo reageert altijd geïrriteerd als er vliegen of wespen in de buurt zijn en hapt er dan altijd naar, maar die zijn hem altijd te snel af. Maar de Picudo’s kan hij dus aan.


Als een echte Spaanse hond ligt hij bijna de hele dag bij de keuken in de brandende zon te hijgen. En daar, hapte hij een uurtje later nog een kever uit de lucht.
Natuurlijk werd hij uitbundig geprezen.



Het maakt wel dorstig en het lekkerste water zit in het vogelbadje.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, de honden van mijn familieleden drinken ook het liefste uit het vogelbadje, de emmer met regenwater of de sloot. Schoon water in de bak werd genegeerd als er ander water voor handen wast.
We waren eens op vakantie en daar hadden ze zo’n uitgeholde boomstam, die ken je wel uit de Alpen, en daar werd uit gedronken. De truttebol had ontdekt hoe ze de bijbehorende kraan verder open kon draaien, dus dat deed ze ook. En wij ons maar zorgen maken omdat ze de waterbak en de vijver negeerde 😂😂😂😂.

Ton zei

Hoi Anoniem, De denkwereld van een hond is ondoorgrondelijk. Maar bij een ander lijkt het wel altijd beter en lekkerder en......krijg je ook meer knuffels. Met groetenTon

Griemmank zei

Het is gevaarlijk als een hond toevallig toch een wesp of een bij te pakken krijgt. Hij weet het verschil tussen insecten echt niet. Een wespenprik in zijn mond/keel en de zwelling kan hem doen stikken.

Ton zei

Hoi Griemank, Maar natuurlijk mag hij van ons geen wespen of bijen eten. Ook gaan we hem niet trainen om picudo’s te vangen. Met groetenTon