woensdag 6 januari 2021

Feest, laat zien wat je hebt

Kijk toch eens hoe parmantig.


Als hondje dat geboren werd als zwerver is de geboortedatum onbekend. Het asiel waar Leo samen met zijn broertjes en zusjes werd gebracht, schatte dat ze begin januari zouden zijn geboren. Op zijn paspoort staat dan ook 1 januari.
Maar Leo is onze hond en wij vinden 6 januari een leukere en passende dag om zijn verjaardag te vieren. Want zijn we niet rijk als drie koningen?

Dus kreeg hij vanmorgen als eerste een heuse strik om en.... omdat dat hij daar niks aan vindt, kreeg hij na zijn eten direct een flinke kluif.


Daar deden we hem een groter plezier mee.

Dat knagen mag maximaal een half uur maar de volgende traktatie is minstens net zo lekker.



Aan de voeten van de baasjes in de warmte van de haard. Laat zien wat je in huis hebt.

Niet elke vondst bij de containers wordt gemeld maar Malle Piet heeft ondertussen zes wasmachine deurramen opgehaald. Sommigen zijn mooi symmetrisch rond maar er zijn er ook met een platte kant. Die zijn minder goed her te gebruiken, maar een plant kan er altijd in.

Voor de zevende schaal hoefde MP niet zo ver.
De laatste tijd ging het al wat moeizaam met het centrifugeren maar vanmorgen bokte de machine als een rodeo stier en gaf er na een minuut de brui aan.
Jammer maar na 14 jaar goed wassen kunnen we niet klagen.


Dekbed overtrek er uit geplukt en hop; naar buiten met het ding. Badkamer schoongemaakt en morgen voor een nieuwe naar Cómpeta.

Omdat de avonden lang zijn en de tv vaak teleurstellend bedacht ik een tijdverdrijf: een van die wasmachine ramen beplakken met strandglas. Van dat glas heb ik bijna 100 kilo. Ik plakte de stukjes glas vast met transparante montagekit en voegde het gisteravond met voegsel voor zwembaden.

En dit is het resultaat.


Ben niet ontevreden maar aan de binnenkant met het doorschijnende licht is het resultaat eigenlijk levendiger.





Filomena lijkt nog niet van plan om haar blaas te legen, wel de hele dag van die prachtige grijzen, blauwen en witten. De ramen van Los Zuecos kunnen niet groot genoeg zijn.

Met groeten Ton

22 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Leo zijn verjaardag en je hebt gelijk hoor 6 januari is een ideale verjaarddatum. De drie koningen!
Mooi zoals je die schaal hebt geplakt. Creatief van je.

-paul zei

14 jaar voor een wasmachine? Die zou langer mee moeten gaan. Je moet alleen het dekbedovertrek wassen zonder andere was, want anders kruipt het kleine wasgoed in de overtrek en wordt het geheel een bol. Bij het centrifugeren krijg je dan het gebonk in de trommel, met alle gevolgen van dien. Probeer het nog eens een keer. Misschien lukt het dan weer wel zonder gebonk.

Ton zei

Hoi Renske, Dank je. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Paul, Als zuinig mens zou ik ook liever veel langer doen met de wasmachine maar we weten niet hoe en hoeveel er is gewassen tijdens de periode dat we het huis verhuurden. Hij is beyond repair. De manchet kapot en de trommel was uit de lagers oid. In ieder geval zat ie los. Het dekbedovertrek zat er alleen in want door ervaring wijs geworden. Daarbij is het gemaakt van dikke stof en kan er ook bijna niets bij. Het wordt een ritje naar de witgoedspecialist in het durrep. Met groetenTon

Francien. zei

Nou 14 jaar is anders een behoorlijke tijd. Ik heb het eens opgezocht hoe oude de onze is. Maart 2007, dus ook bijna 14 jaar. En meer zeg ik niet, anders zul je zien dat ik hem de hemel in prijs en hij morgen de geest geeft. Het is wel een Miele. Met een heule mooie deksel.En ik zie verder dat de droger uit 1998 is. Er staat me misschien wat te wachten.
Hier is wat sneeuw voorspeld. En het is koud.
Groet, Francien.

Beatrijs Vissers zei

Wat een mooi resultaat en wat een leuk idee, die wasmachine glasdeurtjes. Op TX vind je die natuurlijk niet zo maar. Maar als....ik heb ook nog veel van dat glas. Hoe die je dat met dat voegsel. Smeer je eerst alles in en plak je dan de steentjes erop.
En wat is dat voor voegsel? Groetjes

Ton zei

Hoi Francien, Onze wasmachine in Nederland heeft het volgens Rick 15 jaar volgehouden maar de droger hield het 21 jaar vol. Waren beiden Miele machines. Tijd voor het potje ‘onvoorzien’. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Beatrijs, Dank je. Op TX heb je niet van die leuke Spaanse grofvuilcontainers. Ik gebruikte voor het lijmen transparante kit en dat deed ik steeds als kloddertje op de schaal. Daarop drukte ik het stukje strandglas dat ik van tevoren natuurlijk had gepast. Ik gebruik die kit zodat de schaal voor een deel licht kan doorlaten. Het voegen deed ik met voegsel dat gebruikt wordt in zwembaden (dat wordt hier veel verkocht in kleine verpakking) maar als je op het www zoekt op ‘mozaïeken’ vind je vast wel meer over voegsel. Met groetenTon

Marjorie zei

Even een tip voor een dekbedovertrek in de wasmachine: open kant dichtmaken met een postelastiek, dan kan er geen klein spul in.
En nog gefeliciteerd met Leo!

Ton zei

Hoi Marjorie, Dank voor de felicitatie en de tip. Nooit aan gedacht. Met groeten Ton

ben van bommel zei

....inderdaad jongens, geen raam te groot om dat prachtige 'huisbuikje' van schat Leo (één van de 'Très Reyes' van Cómpeta, wat zeg ik: van héél Andalucië , op onze Paco na dan!) te mogen zien, bijna zelfs zijn blaasje zichtbaar. Een zó'n leuk huishondje zal wel nóóit gaan bokken (als een rodeostier: fraaie beeldtaal!) als hij eens geen botje krijgt. Jullie die zesde januari voortaan Leo's verjaardag, ik speelde vroeger op zulke heuglijke dagen wel eens -met mijn beatband- in ons Delftse 'patronaatshuis' Philomena, met 'ph', in de tijd dat 'Gerry' (van 'The Pacemakers') nog leefde en o.m. zijn wereldhit 'you never walk alone' zong.....Wat we jullie drietjes voor 2021 dan ook (met of zonder aanlijning) van harte toewensen: sámen! Ben van Bommel

Griemmank zei

Leo is echt een koning met die strik om. Schitterende foto! Als Lola zo ligt dan zeggen wij dat ze met haar Pasen en Pinksteren bloot ligt :-)
Toen ik las over de wasmachinedeuren dacht ik: ??????? Maar wat een ontzettend leuk artistiek effect heb je er van gemaakt. Hoe kom je erop?

Ton zei

Hoi Ben, Dank, weer een mooi verwoord. Met groetenTon

Ton zei

Hoei Griemank, Nooit gehoord die uitdrukking. Ik ben niet echt heel creatief maar weet vaak dingen te combineren. Dat van die wasmachine deuren las ik eens ooit en dat die werden hergebruikt als schaal. In filmpjes over het bouwen van earthships zag ik het hergebruik van glas en als verzamelaar van strandglas vond ik op het www wat mensen daar weer mee doen. En dan kom ik tot zo’n idee. Met groetenTon

Lot zei

Schattig koppie, zit er echt trots bij met de strik

Ton zei

Hoi Lot, We vinden soms dat hij een beetje een vosachtig koppie heeft en die strik was hij snel zat. Met groetenTon

ella zei

Hoi Ton. Hoe verzin je het, wasmachine deuren. Wat een leuk resultaat. Gefeliciteerd met Leo.

Ton zei

Hoi Ella, Echt creatief ben ik niet maar combineer wel vaak dingen die ik ooit zag of waar ik over hoorde. Met groetenTon

Jan Fr zei

Gefeliciteerd met Leo

Ton zei

Dank je Jan. Met groetenTon

Anoniem zei

Wat mooi, die schaal!
Christine

Ton zei

Hoi Christine, Dank je. Met groetenTon