vrijdag 29 januari 2021

Opgelicht

We zitten onder de acacia en horen het gekras van de raven.                                Even later zingt een lijster terwijl in de verte een hond blaft.
                                               Een zuchtje wind laat de bladeren ritselen.          Prrrrrrrrt er flitsen twee zwartkopjes voorbij.                  De geur van rook prikkelt onze neus.                        De buren die wat lager op de berg wonen rijden hun oprijpad af om naar hun werk te gaan.                Een kip tokkelt luid, zeker trots op haar zojuist gelegde ei.                 De mannen die tussen de avocadobomen werken roepen dat het pauze is.                        Leo knaagt luid smakkend op zijn bot en wij? Wij staren zielstevreden over de Middellandse zee en genieten van de warme wind, de geuren en de rust.

Hoeveel geluk kan een mens aan? Dus pak ik mijn vork en gooi de compost nog maar weer een keer om, zaag nog wat haardhout klein en zaai pompoen zaden. Tja, ik moest pompoen zaden hebben en kocht een leeg zakje. Kijk ik nog eens in mijn voorraad zaden en........vier soorten pompoen. Nog in dichte zakjes.

Vanmiddag lunchten we in Cómpeta met de oud dirigent van het koor en zijn vrouw. Dat was niet alleen lekker maar ook gezellig. 

Eenmaal thuis keek ik op de sites met Covid info. Ons dorp hoeft nog niet in lockdown net als Nerja trouwens. Dat geeft in ieder geval nog de mogelijkheid om naar de kust of het strand te gaan. 

Rick zei het al eerder maar ik geloofde het eigenlijk niet. Nadat Leo zijn eten op had, liep hij naar het vogelbadje om te drinken. Omdat ik recht op dat badje keek kon ik het duidelijk zien. Leo slobbert niet alleen het water op maar steekt ook regelmatig zijn zwarte snuitje helemaal onder water en blaast dan lucht in het water waardoor er bellen ontstaan. Het is net of hij daar plezier in heeft.



De bijna ondergaande zon laat de bloesem oplichten.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Petra zei

Ohh Leo is dus een halve 🦭 zeehond als je nu maar niet het gevoel heb dat je een kat in de zak gekocht heb😂 Hij ziet er zo schattig uit die Leo van jullie, wie weet wat voor kunsten hij nog meer uit gaat halen. Ohh en wezen lunchen daar kan ik alleen maar van dromen 🥴 wat fijn dat jullie dat nog kunnen/mogen. Lijkt mij zo fijn lekker op een terrasje in de zon met goed gezelschap en een heerlijk broodje/witwijntje. Nou ja komt hier hopelijk ook wel weer, alhoewel nu met avondklok erbij heb ik ook z’n gevoel dat het nog wel even kan duren. Hoe jammer ook, het is niet anders, word wel steeds lastiger vind ik. (Al is dat ook wel weer per dag verschillend, dat lastiger) Probeer elke dag te wandelen maar is gister met bijna heel de dag regen 🌧 💦💧niet geluk. Vandaag grijs veel wind, beetje miezerig maar wel weer gelopen blij van. En zo proberen we de moed erin te houden, daar dragen jou blogjes trouwens ook aan bij. Een liefdevolle groet Petra.

Ton zei

Hoi Petra, Dank voor het compliment. Leo de zeehond. Das een leuke al is hij met ons nog nooit naar het strand geweest en weten we niet of hij van zwemmen houdt. Ja, het duurt allemaal wel lang en ik betrap me erop juist te denken aan wat er allemaal niet kan in plaats van wat wel. En dan hebben we hier helemaal niks te klagen, zeker met het mooie weer en de ruimt op de berg. We mogen hier nog met vier personen bij elkaar zijn maar dat doen we niet vaak en zo ja, dan buiten. De restaurants zijn open tot zes uur ‘s avonds maar we zien er over het algemeen weinig mensen. De lunch die we namen was het Menu del Dia, zonder wijntje, en eten we bij voorkeur op het terras vanwege de veiligheid. Het zou mooi zijn als we er dit jaar ‘vanaf’ zouden komen en we onze bewegingsvrijheid weer terug krijgen. Met groetenTon