maandag 11 januari 2021

Ga maar op jezelf wonen

Het is koud in Spanje en er is overlast van sneeuwval maar gelukkig niet waar wij zitten.

Sneeuw ligt hier trouwens wel maar dan alleen op de bergen.



En met de twee mm regen die er vannacht viel, ligt La Maroma er lichtgevend wit bij. Nou ja, als de zon er op schijnt. Schijnen deed de zon wel af en toe maar toen was de top alweer verdwenen in de mist.

Nou ja.

Vandaag stonden de sterren een stuk gunstiger. Bij wijze van spreken dan want ik geloof niet zo in de stand van de sterren en het geluk daarvan op mij als mens. 
Maar de pomp functioneerde nog steeds naar behoren en de papbereiding verliep vlekkeloos. Niets stond een vlotte ophanging van het wasrekje in de weg.


We begrijpen waarom Leo wat veel aandacht vraagt de laatste dagen. We zitten veel binnen vanwege regen en kou, waardoor hij zich verveelt. De hele dag dweilt ie rond onze benen of staart hij ons vanuit zijn kooi aan.



Nu staat die kooi ook pontificaal in het midden voor de bank, waar we nogal vaak bivakkeren en waarvan we naar buiten kijkend eigenlijk ook steeds recht in Leo’s snuitje turen.
Kortom: we zitten op elkaars lip en we denken dat dat niet goed is voor een gezonde relatie tot de hond. Hij is weliswaar deel van de roedel maar hij moet zichzelf soms ook even alleen vermaken. 
Ik denk dat het beter is om de kooi iets meer uit ons blikveld te zetten, zei ik tegen Rick vanmiddag en daar was hij het mee eens.
We kunnen het in ieder geval proberen om wat meer afstand te nemen.

Als slepend met de spullen zei Rick: net of ie op zichzelf moet gaan wonen.



Nu staat de kooi, met Leo en al, wat minder centraal. En hij lijkt het geen probleem te vinden


Met als bijkomend voordeel dat we weer vrij zicht op de tuin hebben.


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

schrijfsels zei

Precies zo'n wasrekje heb ik ook! Gekocht in Oostenrijk, kon zoiets hier nergens vinden. "Onze" hond (ja, want nu alweer máánden hier, dus ook een beetje van ons ;-) ) haar bench staat in de kelder, daar hoort en ziet ze niets, en dus slaapt ze er heerlijk.

Petra1945 zei

Leuk Ton... het zal me benieuwen of het werkt. Kun je hem niet in z'n eentje een poos buiten laten spelen? Of gaat hij dan voor de deur zitten janken?

Ton zei

Hoi Inge, Wou dat we ook een kelder hadden. Wel een groot voordeel: Leo slaapt ‘s nachts als een roos. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Petra, Hij kan wel even alleen in huis zijn maar als hij alleen buiten is gaat hij inderdaad voor de deur zitten. Duurt het hem te lang geeft hij kleine blafjes. Met groetenTon

Lot zei

Zolang jullie ook in de kamer zijn zal het weinig uitmaken waar Leo ligt hij kan jullie toch wel horen en ruiken en weet dat jullie er nog zijn. Want in de gaten houden worden mensen met hond toch altijd. Hera luistert ook altijd mee, als die woorden hoort die hij kent gaan oortjes omhoog en ogen beetje open.

Ton zei

Hoi Lot, Klopt helemaal. Het enige verschil is dat we nu niet de hele tijd worden aangestaard en wij natuurlijk ook niet terug staren. Het geeft ons rust. Met groetenTon