zondag 10 januari 2021

Het was wat moeizaam

Zeheg! Klonk er uit de badkamer.
Jaha.
Er is geen water.
Oei.

Snel uit bed om de waterpomp te inspecteren. Die bleek wel te reageren op afnemende waterdruk maar sloeg niet aan.
Geen probleem dus met elektriciteit.
Wat nu?
Eerst wat regenwater uit een wasmachine schaal naar binnen brengen zodat Rick zich in ieder geval wat kon opfrissen.
Daarna kwam de struisvogel in mij naar boven en maakte ik liever eerst wat foto’s van de opkomende zon en de dreigende lucht.


Na de regen van gisteren werd er voor vandaag droog en half bewolkt weer verwacht. Nou daar leek deze gigantische regenbui boven zee zich niets van aan te trekken.



En wat baal ik dat het ik geen fototoestel heb want deze foto geeft slechts een zeer wazige indruk van de prachtige werkelijkheid.

Anyway.

Terug naar de pomp. 
Het kan zijn dat de motor vaststaat en dan helpt het om die even een zetje te geven door de schoep een keer handmatig rond te draaien. 
Tja maar de motor staat zo dicht tegen de muur aan dat ik daar niet bij kon zonder het beschermkapje er af te schroeven. Schroevendraaier gehaald en....de schroefjes zitten vast. Kruipolie halen en dan wachten.
Al denkend zie ik water langs de achterkant van het pomphuisje sijpelen. Shit. Gelukkig is het zo weinig dat het niet de oorzaak van het probleem kan zijn. Wel een klusje voor de komende dagen.

Inmiddels is de bui losgebarsten en ga ik naar binnen om de kachel aan te maken. Terwijl ik voor de kachel zit komt er een oerschreeuw uit de keuken en gelijktijdig hoor ik water op de grond kletsen.
Gro“@€aa&)(aar.
Het regenwater dat ik voor Rick haalde zat in een schaal van een wasmachine deur en deze staat niet echt heel stabiel. Rick wilde gaan afwassen en stootte tegen de schaal die omviel.
Dan wordt het voor mij wel lastig om rustig te blijven. Dat lukte dus ook niet.

Samen de boel opdweilen en de kastjes droogmaken. Als dat klaar is ga ik havermout maken.
Melk in het pannetje, havermout er in, kaneel erbij en dan de rozijnen pakken. Flikkert het hele bakje in de lade. }87,):(,’sfexjambfrxea.liar er.

Goed. Het lijkt ons geen goed idee om vandaag het wasrekje op te hangen. Beter lijkt het om mezelf niet verder te verroeren dan het oppakken van een sudokuboekje.

Na de pap en een beker koffie toch maar weer naar de pomp.
Inmiddels heeft de kruipolie zijn werk gedaan en kan ik de schroefjes losdraaien. Ik draai de schoep een paar keer rond en joepieee de pomp gaat draaien.


Inmiddels is de Maroma net zichtbaar tussen de wolken en is te zien dat de sneeuwgrens heel laag ligt en zit er nog eens 17 mm regen in de meter.
Dank aan Filomena: totaal 83 millimeter. 


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Emie zei

O, vreselijk zo'n pechdag! Heel verstandig om niet méér te doen dan een beetje puzzelen en de dag te eindigen in dankbaarheid omdat alles het weer doet en de tuin genoeg water heeft gekregen.

Marthy zei

Het kan niet altijd mee zitten Ton, haha.

Ton zei

Hoi Emie, Vroeger kon ik week mokken over een Lech dag tegenwoordig is het met een kwartiertje wel klaar en komt het positieve weer boven. Had uiteindelijk gewoon een l heerlijke dag. Met groetenTon

Ton zei

Hoi !Marthy, Klopt. Het universum is er niet om het alleen míj naar de zin te maken. Met groetenTon

Marc Dufraing zei

Ja... je hebt zo van die dagen! Dagen dat alles uit je handen flikkert en niets goed werkt en alle klussen verkeerd aflopen. Dan denk je soms dat je beter de ganse dag in je bed kunt blijven liggen en de dag zo snel mogelijk voorbij laten gaan. Maar soms helpt het om dan even diep adem te halen en komt er toch beterschap.

Ton zei

Hoi Marc, Kalmte kan een mens redden, zei mijn moeder dan en liep ze weg om na een paar minuten terug te komen en de draad weer op te pakken. Die kalmte heb ik niet. Ik vloek liever eerst wat en mok dan een kwartier in een stoel en ga het dan opnieuw proberen. Met groetenTon