woensdag 13 januari 2021

Boomplant verbod
Voor.


Na.

Misschien nog een bloeiende struik aanschaffen maar anders is dit het resultaat. Eigenlijk stonden er in de bak alleen vier cipressen en twee Eleagnus struiken. De rest van de planten is aankomen waaien of zijn gaan groeien nadat ik ze in de bak gooide in de veronderstelling dat ze het niet meer deden.

De bak staat op een lastige plaats. In de zomer de hele dag vol in de zon en het lijkt wel een grote bak, maar eigenlijk is het een muurtje dat dertig centimeter voor de rotsen staat. Het is er kurkdroog zelfs nu na de regen van de afgelopen dagen. Ik haalde al het onkruid weg en de armoedige planten. 

Vervolgens begon ik met het schoonmaken van de goten en de zijkanten van de weg.
Daar ligt een schat aan compost waarmee ik de aarde in de grote bak verrijkte. Hier haalde ik dat onder andere vandaan.
Leo mocht mee en kon even een tijdje heerlijk graven en gras eten. Iedereen blij.

Nadat ik klaar was wilde ik nóg een stukje van de weg schoonmaken. In een uurtje vulde ik een halve kuubzak en reed naar huis. Daar is het dan even wat trekken om die zak netjes uit de auto te krijgen.
Heb je hulp nodig, vroeg Rick.
Nee hoor ik red het alleen.


Nou ja, dat is voor morgen.

Ook was er een klusjesman.

De WiFi schotel werd verplaatst. We hadden soms last van een slechte verbinding en dat zou kunnen komen omdat de bomen inmiddels te groot zijn en storend werken.Ook hing de schotel precies onder de schoorsteen en met heel koud weer of met regen komt daar viezigheid vanaf wat dan weer op de schotel viel.
Twee vliegen in een klap dus.
Wel kreeg ik een verbod om hier bomen te planten.

 Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Renske zei

Ook flauw dat je hier geen bomen mag plaatsen. 🙄😂 Maar wel logisch. 😉
Overigens wel een gekke plek voor een schotel zo onder de schoorsteen.

Ton zei

Hoi Renske, Eerst was er de schotel daarna pas de schoorsteen. Soms gaat dat zo. Nu hangt hij op een betere plek en......er zijn nog een paar duizend vierkante meter om bomen te planten dus niet getreurd. Met groetenTon

Marc Dufraing zei

Volgens onze dierenarts moet je opletten met een hond die veel gras eet (zeker als het gaat over langere grasstengels) Het gras zou kunnen vastkomen te zitten in de maag en dan een verstopping geven. Langs andere kant geeft je hond aan dat hij nood heeft aan extra voedingsstoffen - soms eten ze ook gras omdat er iets op hun maag ligt en braken ze dit nadien uit - ik kreeg de raad om de bladeren van paardebloemen (van één bloem per keer is voldoende) af te snijden en deze fijn te hakken en onder het eten van de hond te doen - als je dit bv dan mengt met wat sardienen uit blik(olie eerst afgieten - goede vetstoffen) dan eet zij in een minimum van tijd haar bak leeg. Ik doe dit nu af en toe.

Ton zei

Hoi Marc, Goede tip. De paardenbloemen kan ik pas in Nederland proberen want die zie ik hier niet. Bij de vorige eigenaar liep Leo altijd los in de Campo dus dat gras eten zit er wel echt in ben ik bang. Inderdaad. Braakt hij soms wat gras en schuim op. Met groetenTon