zaterdag 23 januari 2021

Gevierendeeld

Eén paar dagen geleden kocht ik vijf musketon haken om de plantenhangers eenvoudiger op te hangen. Ze zaten in zo’n hard plastic gesealde verpakking.
Ff opentrekken. Ja, dat ging natuurlijk mooi niet. Dus haalde ik een schaar uit huis en mopperde dat het toch belachelijk is die flut verpakking en meteen dacht ik aan mijn vader. Die kon zich daar ook nogal over opwinden. 

Vanavond wilde ik een appel opeten als toetje na de lasagne. Tanden er in en afbijten. Oempf, dat ging nogal moeizaam. Wat zijn die appels toch hard tegenwoordig, hoorde ik mijn vader in gedachten roepen. ‘Vroeger kon ik appels gewoon uit de hand opeten.’ Dus vierendeelde ik Pink Lady en wist dat het niet aan de appel lag of aan de sterke verpakking maar aan mijn afnemende kracht.
Ik wordt gewoon ouder.

Tja, vandaag zou de oude Johan 102 jaar geworden zijn. 


Het stormt de afgelopen dagen en waarschijnlijk komen er nog wat van die dagen. Ik zit dus hoofdzakelijk lekker binnen bij de haard. Natuurlijk loop ik soms even naar buiten om te controleren hoe het met de temperatuur in de composthoop gaat (goed), zaag een stuk haardhout af, maak een paar stekken en verplant wat potplanten. Niks bijzonders maar net voldoende om aan het einde van de dag tevreden te zijn.

Vanmiddag liepen we een nieuwe route met Leo. Dat viel nog niet mee want het stormde en er liep een kudde geiten. Voldoende voor een druk hondje dat aan de lijn trok en 1000 keuteltjes at. 



Té veel prikkels zullen we maar zeggen.



Wel heel idyllisch.


Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Petra1945 zei

Ik hoop dat z'n spijsvertering het aan kan, die "snoepjes"...

Ton zei

Hoi Petra, Het is inmiddels zondagmiddag en hij lijkt geen nadelige gevolgen te ondervinden. Gelukkig. Met groetenTon