zondag 2 september 2018

Gestolen goed.....


Gisteren tijd voor de ‘lekkerste taart’ wandeling.



We lopen dan door het Parque natural de Tejeda y Almijara. Mooie dalen met onder in een kabbelend helder beekje. Ook al kabbelt het, we kunnen het op het pad duidelijk horen. Heerlijk dat water.




Op de terugweg zien we op de bergen wat verder weg een grijze streep maar kunnen niet zien waar door die is ontstaan.
Wat dichterbij gekomen zoom ik in en onderscheid ik wagens die bronnen boren. 
Rare plaats om een bron te boren boven op een berg, dacht ik maar wat verder om me heen kijkend is dit bergje een molshoop met wat er omheen ligt.


Op 19 mei maakte ik een foto van deze Iris. Deze soort bollen wil ik ook wel in mijn tuin hebben maar om die uit een natuurpark te halen is verboden.
Maar voor zaden? Waarschijnlijk ook maar..... Ik maakte een paar foto’s om de plaats later goed te herkennen en ja, ik heb zaadjes. Gestolen goed gedijt niet, zei mijn moeder altijd maar ik hoop dat het een zoon van een bollenkweker toch is gegund om wat bollen op te kweken.





Vanmorgen was een wat heiige zonsopgang. Een beetje gelig ook.



Maar het deed de Acacia mooi uitkomen.

Trouwens die Acacia is een snelle groeier.



De bovenste is gemaakt op 20 september 2016.



En deze vandaag. Ik moest een stuk verder weg staan om de hele boom in het vizier te krijgen. En dan te bedenken dat ik vrijdag een hele ring van de onderste takken heb weggezaagd. 
Hij geeft heerlijke schaduw want het is hier nog steeds rond de dertig graden.


Stekjes: ik kan ze niet laten liggen. Deze hele collectie komt van stekken uit de vuilcontainers. Sommigen stonden trouwens nog in de pot maar een ding hebben ze gemeen: ze zagen er zielig uit. Maar na wat praten, nieuwe aarde en geregeld wat water floreren ze. En nee, ze blijven niet in de potten op het terras staan, ze krijgen komende weken een plekkie in de tuin.




En er zijn altijd wel een paar Yuccas die in bloei staan.


Met groeten Ton





4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Ton
Even een vraag over multi.
Ik wil dat deels met stro doen. Maakt het nog uit wat voor stro?
Heb nl nog lang niet alle blogs van natuurlijke moestuin gelezen..,,
Groet
Christine

Jan Wilde een Tuin zei

Leuk die weesjes uit de vuilcontainer, dat ze maar groot mogen worden.

Gr Jan(Wilde een Tuin)

Ton zei

Hoi Christine, Zover ik weet maakt het niet uit of je wilt perse gifvrij werken. Dan zou ik zoeken naar biologisch stro zoeken. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Jan, Ik ben beslist tegen de doodstraf, ook al denk ik bij sommige mensen die misdadige gingen doen ‘wat moet je ermee?’ Maar anders is al wat leeft, meer dan waard om gered te worden, zelfs planten. Er is nog voldoende ruimte in mijn weeshuis. Met groeten Ton