vrijdag 28 september 2018

Belofte

We hadden gisteren een leuke dag. We kregen bezoek van een ex collega van Rick en zijn vrouw.  Ze verblijven in Estepona en het leek Rick leuk om hem en zijn vrouw hier te treffen.
Ook al kende ik ze beiden niet: het was heel relaxed. Eerst koffie met wat lekkers, daarna drankje, een kort bezoek aan Nerja en vervolgens lekker dineren. Een volle en gezellige dag.


Zwaar bewolkt was het vanmorgen toen we wakker werden. Toch eerst maar naar buiten voor een foto en daarna nog even mijn warme bedje in.




Want soms denk ik dat ik Spaanse trekjes begin te krijgen: als het dreigt te gaan regenen is het een mooie reden om binnen te zitten. Vandaar nog even terug het bed in. De hele dag bleef het bewolkt maar aangenaam warm en alleen ‘s morgens af een toe wat regen.

Zo’n ochtendje binnen zitten heeft ook wel weer wat maar ik raak alleen mijn energie niet kwijt zeker als dit volgt op de tuinloze dag van gisteren. Het liefst knoei ik wat in de tuin. Het is niet zozeer spitten of harken, stekken, zaaien of planten waar ik van geniet. Het is meer het genieten van de belofte die de handelingen in zich dragen. De belofte van mooie blad combinaties, van uitgebalanceerde volumes, van kleur en geur. En ik weet dat ze lang niet allemaal uitkomen, niet alleen omdat ik fouten maak maar ook omdat ik na al de jaren nog steeds worstel met het klimaat. Wat zijn de juiste planttijden, hoeveel water is er nodig, welke planten houden zomerslaap en hoeveel zonlicht ze kunnen verdragen?



Zo heeft in het plantvakje rechts van de toegangspoort al vier keer een andere beplanting gestaan. Er stond ooit een Pijnboom maar die viel na een paar jaar om vervolgens plantte ik er irissen, wat later rozemarijn en die rozemarijn hakte ik er vandaag uit want die was helemaal op. Nou uh, drie keer dus maar met die van vandaag toch vier.
Ik maakte de grond los, mengde het met compost en de planten die ik er in zette haalde ik uit de kraamkamer: Collocasia, Brugmansia en Pelargoniums. De Olifantsoor is een beetje een risico want de bladeren zijn wellicht wat te groot voor de hoeveelheid wind op die plek. 
We gaan het zien.

Er moet nog wel een mulchlaag in het perk komen maar de laatste week laat de aanvoer te wensen over. 



Met groeten Ton

2 opmerkingen:

Marthy zei

Je krijgt een tuin nooit perfect maar je blijft iedere keer proberen om dat toch enigszins te benaderen. Juist dat geklooi maakt het zo leuk om een tuin te hebben.

Ton zei

Hoi Marthy,
Ach, ik wil ook eiegnlijk niet dat het ‘af’ is of ‘klaar’ want moet ik dan? Het gaat om de weg, niet om het doel. Toch zou ik soms wel wat meer doel willen zien. Met groeten Ton