zondag 16 september 2018

Vijgenblad

Ze kunnen er eigenlijk ook niets aan doen.
Het begon al in het paradijs waar de schande moest bedekt worden door een vijgenblad. En dus bedekken ze alles want ze nemen het dikke boek heel serieus als het ze uitkomt.

We zijn trouwens geschapen naar gods evenbeeld volgens het boek van de christenen (trouwens in zo’n beetje alle religies). Lekkere man moet dat dan zijn als ik de mannen van de kerk bezig zie. Zij moeten toch echt weten hoe het zit.
Maar wat zei simonis een paar jaar geleden? ‘Das habben wir nicht gewüst’. Nou daar is de afgelopen dagen met naam en toenaam wel mee afgerekend.

En kardinaal eijk wil maar niet snappen waarom er geen mensen meer in de kerk komen.





Dat heet ‘fout maken’. Fout maken is als je een ander veroordeelt voor wat hij doet. Hij wil maar niet begrijpen dat zijn kerkelijke organisatie helemaal verrot is. Dat velen in de kerk zichzelf boven de wetten plaatsen die voor ’de gewone gelovigen’  strikt nageleefd dienen te worden. Het lijken wel politici of captains of industrie.
Met dat die kerk verrot is bedoel ik niet het geloof want dat lijkt mij in essentie nog steeds goed. Maar mijn God wat is er van geworden?

Goed, hier wordt niets meer achter een vijgenblad weggestopt.

Ik las vorige week op een blog dat je van vijgenbladeren thee kan zetten die zou helpen bij het reguleren van insuline.


Gedroogd ruiken de bladeren in ieder geval naar gedroogde vijgen en de thee smaakt licht zoet.



Dat drogen ging niet helemaal vanzelf want de afgelopen dagen dreigde het steeds te gaan regenen. 



Dus moest ik het droogrek van een plastic huls voorzien. Daardoor liep de temperatuur in het kasje flink op en kreeg het droogproces een boost.



De druiven hebben nog wel een week of wat nodig.

De dreigende regen leverde wel weer prachtige luchten op.











En zo gaat de zon onder.


Met groeten Ton












Geen opmerkingen: