zondag 11 maart 2012

Lekker daggie

Om acht uur was het windstil en ging ik met allerlei voorzorgsmaatregelen het snoeihout verbranden. De slangen uitgerold, een spade mee om een vuurkuil te maken en een snoeischaar om de takken klein te maken. Het duurde wel veel langer want ik wilde het vuurtje klein houden. Om 11 uur waren alle takken weg en heb ik op de smeulende kooltjes water gespoten en die vervolgens afgedekt met aarde.
Volgens de buurman zou er een brandverbod komen ivm. de droogte. Ik zou zeggen: heel goed.( ik ben toch klaar) De andere bomen ga ik in januari snoeien omdat dan het brandgevaar kleiner is.

Wat ik hoofdzakelijk vervelend vind dat de mannen niet kwamen werken gisteren is het feit dat het hek niet klaar is al ik wegga. En ik had mijn hele smoel gezet om het tussen hek weg te halen zodat er eindelijk één grote tuin zou ontstaan. Omdat ik daar toch iets mee wilde doen heb ik de planten alvast weggehaald waar het pad gaat komen.


Ook heb ik nog 9 olijfstekken gemaakt van een dikke tak. De potten staan, op verschillende plaatsen in de tuin aangesloten op het watersysteem. Ben benieuwd hoe dit werkt als ik er niet bij ben.
Met groeten Ton

Geen opmerkingen: