zaterdag 28 januari 2012

Speeltje

We zijn vanmiddag met onze 77 jarige buurman naar Alkmaar geweest omdat hij een I-pad wilde kopen om zijn eerste stappen op het World Wide Web te zetten.
Nu zijn we al een jaar of drie niet op zaterdag in Alkmaar geweest en we waren verbaasd om te zien hoe druk het er was.
We vroegen ons af waar de crisis is. Of is er juist echt crisis zodat mensen genoodzaakt zijn om op de koopjes af te gaan. Bij de Mediamarkt geven ze dit weekend 19% korting en dat is nog best de moeite als je iets duurs wilt aanschaffen.
Ik schat dat er 500 klanten in de winkel waren. En de paden van de computers - het drukste stukje in de winkel - stonden propvol met mensen. In het half uur dat we er waren en ik bij de I-pads stond heb ik wel 5 mensen met zo'n apparaat naar de kassa zien gaan.
Buurman was nummer zes.
Morgen, onder het mom van "Buurman, heb je nog hulp nodig?" kan ik er misschien ook even mee spelen.

Met groeten Ton

2 opmerkingen:

anne zei

Crisis! Nee, als je zo zwaar zit koop je ook geen i-Pad met 19% korting, denk ik maar wie ben ik. Een mens zit gek in elkaar. Je wil toch mee met de meute.
Ik sprak pas een vrouw die het zo duur vond om toiletpapier te kopen en toen moest ik wel even slikken!
Ik geniet steeds weer van je verhalen Ton. Zo lekker herkenbaar Laat je je man een keer een gaststukje schrijven op je blog? Zo leren we de partner van de 'dekselse man' ook een keer een beetje beter kennen! Lijkt me zo leuk.

Aart zei

Pas maar op dat je er niet aan verslaafd raakt Ton......