dinsdag 17 januari 2012

Inbraak

Het was toch een beetje een rare vakantie in Spanje vanwege de perikelen met de buren. Dus toen we uit de trein stapten zeiden we tegen elkaar dat het toch heerlijk was om in ons eigen rustige dorpje te zijn. Ver weg van de boze buitenwereld.
Nooit zijn we zo snel en zo abrupt uit onze droom gehaald.
Toen we om 1.00 uur in ons Nederlandse huis stapten merkten we net niet op; dat dieven door het achterraam het pand verlieten.
Ze hadden het tuinbankje onder het raam gezet en het raampje opengebroken. Vervolgens alle kasten en laden open gedaan en de inhoud eruit gegooid. Zo gauw ze ons hoorden zijn ze door een open slaapkamerraam naar buiten gesprongen en via de vuilcontainer het hek over weggegaan.
Rick heeft foto's gemaakt en ik het raampje gebarricadeerd en vervolgens zijn we gaan slapen.
Vanmorgen vroeg aangifte gedaan en om een uur of twaalf kwam de recherche voor een sporenonderzoek. Er was vannacht op nog een plaats vlakbij een inbraak gepleegd met een zelfde breekijzer.


 Er is niets weg, simpel omdat we geen geld, sieraden of dure voorwerpen in huis hebben. Maar bij de vorige inbraak bleken ze achteraf een skibroek mee te hebben genomen dus wie weet of ik zo direct nog één van mijn Zeeman onderbroekjes mis.

Met groeten Ton

1 opmerking:

Patries zei

Ai Ton en Rick, wat een supervervelende thuiskomer. Op zich een geluk dat er (wellicht?) niets weg is op een onderbroek na, maar alleen het feit dat iemand het gore lef heeft om in JULLIE huis in te breken is al erg genoeg....
Liefs P&P