maandag 16 januari 2012

Klusje

Omdat het vanmorgen miezerde en omdat, vooral Rick heel optimistisch is over het weer, zijn we vroeg met de schoonmaak begonnen. En Rick heeft gelijk gehad om 14.52 brak de zon door en zit hij lekker buiten.
 De regenmeter staat op 3,5 mm en dat is niet voldoende om de tuin van zijn broodnodige water te voorzien. Maar de winter duurt nog even en het druppel systeem voor de pijnboompjes staat aan.

Schreef ik gister over de, te snoeien Mimosa. Vandaag heb ik daar nog wat extra informatie over gekregen: hak de wortels rond de boom door voordat  je gaat snoeien dat belemmert de groei. ( Aart, snoeien doet groeien maar met deze tip zou je het onder controle kunnen houden) Ook zou de mimosa teveel water krijgen als hij zo snel groeit. Ik ben echter heel zuinig met water geven en heb hem na één jaar al van het systeem afgehaald.
Maar met het beetje regen vanmorgen zag ik waar de  boom zijn water van krijgt: van de afvoerpijp van het dak. Dus als het regent krijgt hij heel veel.
Klusje voor de volgende keer: aan de afvoer pijp ga ik een slang maken met gaatjes erin om het regenwater beter te verdelen.

Nu ga ik nog even lekker in de zon zitten.

Met groeten Ton

1 opmerking:

ernst oostindie zei

ha Ton en Rick, net voor het eerst eens je blog bekeken en ook over de inbraak gelezen. Wat een vervelend gedoe! De regenpijp een slang eraan en toen dacht ik; even een tip, dus zo: zorg voor een bassin of tank, zodat het water van het dak vrijuit kan lopen zonder weerstand. Heel veel slangen aan de pijp kunnen ook, maar pas op voor verstoppingen!

welkom terug in onze heerlijk en vrieskou en mooie luchten!