zaterdag 2 juli 2011

Muizen

U heeft twee gewrichtsmuizen en ze moeten operatief verwijderd worden.
Twee sneetjes en ze drukken ze er zo uit,dacht ik nog, niet geremd door kennis van zaken. Maar toen ik gistermiddag weer bijkwam zag ik een potje staan met een hele familie. Ze hebben gedaan waar muizen bekend omstaan namelijk: vermenigvuldigen. Meer dan twintig waren het er. En die twee sneetjes zijn flinke japen geworden.
Dit is de enige tegenvaller.
Vergeleken met 5 jaar geleden is er wel het een en ander veranderd. Vroeger kwam de nachtzuster om 6 uur het zaallicht aanknippen. Stak een apparaat in je oor voor de temperatuur, wat overigens al een hele verbetering was met de kwikthermometer, zonder verschil te maken tussen slapende of wakkere patienten.
Nu komt de nachtzuster binnen: kijkt wie er wakker is en vraagt of ze de temperatuur, hartslag en zuurstofgehalte van het bloed mag meten.
En dan het ontbijt: dat wordt vanaf 8.30 geserveerd. Daarna komen er nog de vragen of ik nu wil badderen of later en of ik het bed nu verschoond wil hebben of later?
Ik word er helemaal vrolijk van en mag er nog tot vrijdag van genieten.

Met groeten Ton

5 opmerkingen:

Patries zei

He Ton, ik had net gisteren gemaild wanneer je geopereerd zou worden maar ik lees dus net je blog!
Ik hoop dat je snel weer opknapt en niet te veel last hebt?! Suerte y un saludo de Canillas de Aceituno!

Anne zei

Hai Ton.

Fijn.... Je bent er weer. Goed om je blog te lezen.

Ik kom ook uit de zorg (diëtiste) maar dat is al even terug. Ik lees al jaren over bezuinigingen en mensen die soms maar 1 keer per week onder de douche mogen (als ze dat al kunnen)en nu lees ik dit.
Geeft de burger moed.
Wordt het beter in de zorg of alleen voor de opname- patiënt?
Kan jij me meer vertellen? (Blogje hierover, misschien?) ;-)

Ton zei

Hoi Patricia,
Bedankt voor de beterschapswens en ik voel me al een stuk prettiger (dankzij de wensen natuurlijk)

Hoi Anne,
Bedankt ook voor jou reaktie. Ik weet niet of het nu beter gaat in de zorg. Ik lig in een academischziekenhuis en misschien zit daar wat meer geld in. De verpleegkundige die ik vanmorgen sprak zei dat het rustig is op de afdeling en dat er geen ziek personeel is. Dat laatste was volgens haar soms een groter probleem dan bezuinigingen.
Met groeten Ton

Carolien zei

Hoi Ton,
Als ik het zo lees is het tot nu toe redelijk uit te houden in het ziekenhuis. Komt Rick elke dag bij je op bezoek?
Dat gemopper over het eten hoort er echt bij mijn moeder deed daar ook aan mee... Het kan erger volgens mij, in het vliegtuig, blèh!
Nou, beterschap gewenst dan maar en ik hoop je volgende week dinsdag weer te zien.
X Carolien ( en natuuijk ook de groeten van Olaf)

Ton zei

Hoi Carolien,
Bedankt voor je reaktie.Tot nu toe is Rick elke dag geweest maar vanavond heeft hij zangles. Vandaag en morgen komen mijn zussen en zwager. Woensdag is Rick er weer want dan zijn we 12 jaar getrouwd en gaan we in het restaurant eten.
Het is goed uit te houden. Ik ben de pijnstillers aan het afbouwen . Het verband is eraf dus kon ik eens goed bekijken wat de schade is: een snee van 12 centimeter dwars over de knieschijf. Nu begrijp ik wel waarom het meer pijn deed dan ik verwachtte. Ik loop al weer redelijk met de krukken dus ik denk dat ik er dinsdag wel ben al moet ik misschien wel af en toe zitten.
Met groeten van Ton, ook aan Olaf.