vrijdag 15 juli 2011

Ervaringsdeskundige

Het gebeurt niet elke week, maar regelmatig vragen mensen aan mij of een bepaalde man homo is.
In een eerder blog heb ik al eens gemeld dat mijn gaydar niet al te best is.
In een weekblad stond een test. Daar moest je van 30 foto's zeggen wie er homoseksueel was. Ik had 6 personen geselecteerd waar van bleek dat ik er een goed had maar de andere vijf bleken zelfs de enige vijf hetero's uit de test te zijn.
Vandaag belde een kennis. Ze startte het gesprek een beetje onwennig. Wat bleek. Ze is aan het daten en nu had ze een leuke man ontmoet maar, na veel beschrijving kwam het hoge woord er uit: hij is nogal vrouwelijk.....En of ik nu kan zeggen of de goede man homo is.
Ik zeg altijd dat je wel denkt dat je het kan zien maar het nooit met zekerheid kan zeggen. De enige zekerheid is er naar te vragen en... dat je dan niet altijd een eerlijk antwoord krijgt.
'Maar als ik dat vraag is een eventuele relatie toch uitgesloten'.
Tsja.
Misschien een belangrijker vraag: wil je dat een relatie eerlijk is? Dan moet je daar direkt mee beginnen en je twijfels uitspreken. Twijfel is het tegenovergestelde van vertrouwen en vertrouwen is een van de pijlers van een relatie.


Met groeten Ton

4 opmerkingen:

Dennis zei

Hi Ton!

Ik mies die Radar ook hoor! Het is dus niet zo dat iedere homo die Gaydar heeft!
Er naar vragen kan ook erg pijnlijk zijn! Het zal er uiteindelijk vanzelf wel uit komen.

Ton zei

Hoi Dennis,
Zonder gaydar heb ik toch een relatie gekregen dus: we kunnen zonder overleven.
Ik lag in bed nog na te denken over dit blogje. Het is niet altijd even eenvoudig om precies en duidelijk te schrijven wat ik bedoel.Ook wil ik niet (al te) belerend zijn.
Ik denk dat het niet werkt om er direkt naar te vragen. Als mensen dat bij mij deden was ik de rest van mijn leven boos op ze.
Ik denk dat het beter is om de twijfel die je hebt uit te spreken. Daarmee houd je het, als mens, bij jezelf en geef je de ander de ruimte om te reageren. Ik denk wel dat je dat direkt moet doen omdat twijfel het tegenovergestelde is van vertrouwen en vertrouwen is een van de pijlers waarop een relatie rust.
Dit is niet gemakkelik maar het houdt het wel helder en eerlijk.
Bedankt voor de reaktie.

Met groeten Ton

Emie zei

Dag Ton
Via het blog van Anne ben ik in jouw leven gestapt, zo voelt het een beetje. Heel inspirerend om je lezen. Ik ga beslist een volger van je worden en heb zelfs alles wat je tot nu toe schreef (in dagelijkse porties) gelezen. Dus als er een enorme piek in bezoekersaantallen zit, dan kan dat mede door mij komen.
Hartelijke groet
Emie

Ton zei

Hoi Emie,
Leuk om te horen en ja ik had die pieken opgemerkt maar wist niet waardoor die werden veroorzaakt. Ik vond het trouwens vreemd dat er ineens dan b.v. 18 hits zijn.
Nu is het duidelijk.
Met dank en groeten van Ton