zondag 17 juli 2011

Beschaafd

Niet iedereen is altijd even positief. Toen ik een paar weken geleden aan iemand vertelde dat ik zing bij mannenkoor Blair kreeg ik de volgende opmerking. "Zeker weer zo'n club waar geen vrouwen mogen komen zodat mannen lekker kunnen boeren, winden en vunzige moppen vertellen."
Gisteravond was de jaarafsluiting. Zoals elk jaar bij een van de leden in de tuin. Het weer liet enigzins te wensen over maar er was een afdak met straallampen dus we zaten er warmpjes bij.
Koffie en thee met heerlijke soesjes om mee te beginnen.
Daarna deed de voorzitter zijn toespraakjes om enkele leden te bedanken. Een extra bedankje is er altijd voor iemand die speciaal voor Blair wijn haalt uit Frankrijk. Daaraan was dan ook geen gebrek. En dan zitten daar 20 mannen gezellig te keuvelen.
En wat doen mensen die elkaar kennen van een koor: zingen.
Het bracht mij in gedachten even terug naar Taxco, een stadje in Mexico. Ik was daar op vakantie en zat 's avonds te eten in een restaurant waar ook een hele groep mannen zat. Ze zaten uitgebreid te eten en op een gegeven moment werd er een toespraakje gehouden en na een bescheiden applaus begon er een man te zingen. Enkele vielen een beetje beschroomd bij maar ineens werd het serieus en zong iedereen uit volle borst mee. Er werden een stuk of vijf liederen gezongen en ik vond het prachtig.
Vannacht lag ik om half 3, volkomen gelukkig in bed na een gezellige
en volkomen beschaafde avond.
De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik in de auto, op weg naar huis een boer moest laten
want ik had wel iets te veel gedronken.

Met groeten Ton

Geen opmerkingen: