woensdag 6 juli 2022

We zitten in de gedoog zone

Achterlijk wijf. Er zijn natuurlijk ook achterlijke kerels maar dit was toch echt een achterlijk wijf.

Maar eerst.
Het is onze 23ste trouwdag en het is 28 jaar geleden dat we elkaar ontmoetten.


Kom ik vanmorgen in de keuken; staan er twee bordjes op het aanrecht.
Waarom staan die bordjes daar? vroeg ik Rick.
Nou, dacht ik gisteravond, als ik die alvast klaarzet komt er vast wel een Tompouce op morgen.En zo geschiedde. Moest nog wel snel een foto maken voordat ie op was.

We wilden eigenlijk een wandel trainingsdag doen maar we kregen bericht dat vandaag de CVketel werd nagekeken. Tussen 10 en 14 uur.
Tja dan blijft er weinig wandeltijd over. Het is sowieso een beetje twijfelen gaan we wandel- of fietstraining doen. We kozen voor wandelen want de Nijmeegse is een grotere fysieke uitdaging dan de fietstocht.
Anyway.
Maar vanmorgen stond de monteur al om tien voor negen op de stoep. Aardige man. Een Libiër en hij wilde geen gebakje, wel koffie en een praatje.
Met een uurtje was de ketel weer tip top in orde. Dat was ie eigenlijk al, zei de man, maar nu is hij weer twee jaar goedgekeurd. 

Zodoende konden we de boot van 10.30 naar Texel nemen om daar het halve eiland rond te wandelen. Van Het Horntje, naar Oudeschild, De Waal, De Koog, Den Hoorn en terug naar Het Horntje. 32 Kilometer.
Als we op de boot buiten in de zon op het dek zitten komt er een aardige dame naast ons zitten.
Het begint altijd met een glimlach en een groet.
Ze bleek naar Den Burg te gaan om enquêtes af te nemen over streekproducten van de waddeneilanden. En of wij wellicht ook zo’n formulier wilden invullen. 
Tuurlijk, wij weten van Texels lamsvlees en geitenkaas. Van Skuumkoppe, zeekraal en cranberry’s.
Na vijf minuten zijn de vragen beantwoord en praatten we nog wat verder en toen kwam de vraag of we in de here jesus geloofden?
Uh, nou uh, ik ben katholiek opgevoed maar ‘Ik weet dat hij bestaat. Hij praat tegen me.’
Zucht.
God houdt ook van jullie homo’s hoor. Net als van pedofielen, want heeft jullie geschapen en god is liefde. Wel gaat het natuurlijk om de leefstijl. Die keurt hij af.
Ik ben dan al afgehaakt. We zitten duidelijk in de gedoogzone, alleen nog ff van de door god geschapen homo sexualiteit afkomen. Dan worden we echt in genade aangenomen. 
Echte liefde dus. En ons wel eerst een enquête laten invullen. 

Daarna zetten we de heerlijk begonnen dag vrolijk verder.


Kijk gods schaapjes hier toch eens heerlijk liggen. 


De Prins Hendrikzanddijk wordt steeds mooier. Ongeveer vier jaar geleden opgespoten tegen de waddendijk. Hier is de lagune te zien met op de achtergrond Den Helder.
Hier is het nog zonnig maar dat veranderde snel. En bij De Waal begon het te miezeren. Niet veel en het hield ook weer snel op maar met tussenpozen viel er toch wat regen en werden we uiteindelijk wel koud. Die kou verdreven we regelmatig met koffie en thee met broodjes, koffie en thee met bitterballen en koffie en thee met een Twix. Inmiddels weer thuis in ons warme huisje. Ligt Rick te slapen op de bank na een lekkere spinazie shoarmaschotel en tik ik een blog in elkaar.


Met groeten Ton

21 opmerkingen:

Petra1945 zei

Oh dear... daar had je dus weer zo eentje te pakken. Toch knap hoe ze precies weten wat (hun) god goedkeurt en wat niet. Hebben jullie de trainingswandeling goed doorstaan?

Ton zei

Hoi Petra, Deze vrouw hoorde god duidelijk praten dus wist ze precies wat die wilde. Rick roept dan: als je stemmen hoort moet je naar een psychiater. We hebben heer gewandeld maar op de boot terug had ik wel last van verzuring van de bovenbenen. Met groetenTon

Emie zei

Gefeliciteerd met jullie trouwdag. Wat is er in Godsnaam tegen de liefde!

Marjorie zei

En ik maar denken dat "God" de mens naar zijn evenbeeld geschapen heeft ! Maar daar denkt deze mevrouw dus anders over. Inderdaad: achterlijk wijf!

Simo zei

Hallo Ton, ik heb me zojuist aangemeld als volger van je blog. Ik lees het al sinds jullie wandeling naar Rome en ben je schrijfsels blijven lezen. Ik vind ze leuk en zoals vandaag mooi. O,ja, en je tuin in Spanje daar kijk ik graag naar. Alvast een goede 4daagse en fietsreis gewenst. Groetjes Simone

Francien. zei

Ha ha ha. Ik zal eens aan mijn zoon vragen of hij ook zulke opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd krijg. Hij werkt als zelfstandige in het bedrijfsleven, maar ik hoor hem er eigenlijk nooit over. Kan ook zijn dat hij het niet tegen zijn moeder vertelt.
Knap hoor, al dat gewandel. Geef mij de fiets maar.
Gelezen over die droogte in Italië? Ben benieuwd hoe de tuin in Spanje zich houdt.

Ton zei

Hoi Emie, Dank. Sommigen zien toch echt bezwaren. Maar er staat in het dikke boek: waar twee mensen in liefde samen zijn is god in het midden. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marleen, Dat is dan wel weer wat rigoureus. Ik negeerde haar wat later en dacht: heer vergeef het haar ze weet niet wat ze zegt. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Marjorie, Ze denkt dat niet, ze weet het zeker want god heeft haar dat verteld. En wat kan je daar dan nog tegen inbrengen? Met groetenTon

Ton zei

Hoi Simone, Dank je. Fijn om te horen. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Francien, Ja, de rivier de Po staat bijna droog terwijl wij drie jaar geleden zagen dat hij 100 meter breed was. Voor de Spaanse tuin wordt gezorgd maar er zullen beslist planten het loodje leggen. De laatste keer dat we dood moesten is alweer een jaar of vijf geleden. Echt vaak krijgen we geen opmerkingen naar ons hoofd geslingerd. Ik had gisteren de gedachte dat ik het minder storend vind als ik grofweg wordt uitgescholden dan het soort flemende uitspraken van een alwetende vrouw. Ik hoop dat je zoon gewoonweg geen opmerkingen naar zijn hoofd worden geslingerd. Met groetenTon

schrijfselsvanmij zei

Toch erg speciaal dat jullie gedoogd worden …
Wij waren afgelopen dinsdag alweer 36 jaar getrouwd :-)

Ton zei

Hoi Inge, Gefeliciteerd. Jullie lopen voor op ons. We zijn speciaal genoeg om gedoogd te worden. Met groetenTon

Marthy zei

God is liefde denk ik met mijn katholieke achtergrond dan altijd als ik zo iets lees of hoor. Die maakt geen verschil hoor, dat doet de mens.

Anoniem zei

Wat een trut

Mevrouw Niekje zei

Gefeliciteerd! Jullie zijn mannen naar mijn hart, iedereen die een tompouce eet op een feestdag is geweldig! Gelukkig kon het achterlijke wijf jullie dag niet verpesten en wat een leuke schapenfoto!

Jan zei

Gefeliciteerd !!

Willem zei

Gefeliciteerd met jullie 23e huwelijksdag. Nog even volhouden en je hebt een heel echt jubileum.
En wat de mensen aangaat die net doen of ze dagelijks met het opperwezen een sigaartje roken en een borreltje drinken; gewoon negeren. Als twee mensen van elkaar houden, waaraan ontleent een ander dan het recht dat te veroordelen.

Ton zei

Hoi Marthy, Ik denk er ook zo over maar niemand weet wat er boven gedacht wordt. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Mevrouw Niekje, Tompoezen zijn onze traditionele feestdagen versnaperingen en veel belangrijker dan de vrouw met achterlijke ideeën Met groetenTon

Ton zei

Hoi Willem, Is niet elke dag een soort van jubileum? Veel mensen denken het recht tot oordelen en veroordelen te hebben. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op. Met groetenTon