zaterdag 16 juli 2022

Het gaat wel snel

Van Heiloo naar Hilversum. 75 Kilometer 


Wij zijn dus blijkbaar niet vermoeid genoeg.
Vanmorgen waren we in wat de Spanjaarden La Madrugada noemen wakker. In de vroege ochtenduren dus en Morpheus wilde ons niet echt meer in zijn armen nemen. 
Zodoende vroeg op en na een lekker ontbijt + lunchpakket op pad. 
Dank Marion voor de gastvrije ontvangst.

Heerlijk weer en de weekendrust hing nog over het land.
Gaat de telefoon. Bij een van de vrienden waar we zondag koffie gaan drinken is corona geconstateerd. Dat vraagt even overleg.

Na tien minuten waren we bij het Noord-Hollandskanaal.Van een ritje met de pont word ik altijd vrolijk. Meteen een goed moment om een intentie uit te spreken. Namens twee blogvolgers mocht ik uitspreken dat de pelgrims een voorspoedige reis, goed fietsweer, mooie ontmoetingen en een behouden thuiskomst hebben.


Omdat we al zo vroeg pad waren was het pontje van Spijkerboor nog niet in de vaart. Om daar nu een uur te wachten vonden we te lang ook al betekende het dat van de geplande route moest worden afgeweken. 
Op naar Purmerend.
Zeheg?
Jaha?
Komen we dan langs Ilpendam?
Ja.
Dan zouden we langs Jeanne komen.
Contact gemaakt en we gaan haar bezoeken.

Maar eerst Purmerend waar we deze brug over moesten. Bijzonder geval vond ik maar gunde mezelf  niet de rust om een foto te maken. Het onderstaande plaatje komt van het www en geeft een beter beeld dan een eigen foto.Bij Jeanne dronken we wat en hebben we bijgepraat. Dat zou wel een paar uur hebben kunnen duren maar dan zouden we wel erg laat op de slaapplaats aankomen.

En verder.
Langs Amsterdam, het Merwede kanaal en naar Driemond. Daarna een stuk langs de Vecht. Prachtig is het daar, nog zo idyllisch. 
Veel dingen zijn in Nederland goed geregeld. Deze mooi vormgegeven fietsbrug over de snelweg bijvoorbeeld. Een gemak en een genot om te gebruiken.

In Nigtevecht dronken we koffie.Ondanks dat de achterwerken zich goed houden, begonnen we het hier al wel wat zwaarder te vinden. Het tempo zakte wat in en dan komen er nog ongeveer 20 kilometers aan. Mazzel was wel dat de wind meestal in de rug zat.

Inmiddels zitten we bij een vriendin in Hilversum lekker buiten in het zonnetje gelukkig te wezen.


Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk komen er nog veel avonden waar jullie 's avonds in het zonnetje gelukkig kunnen zijn. Bernadette

Petra zei

Lieve Ton en Rick, wat een avontuur gaan jullie weer aan (echt zo stoer) Ik wil jullie heel veel fiets plezier toewensen, met heel veel veilige fiets kilometers. Geniet van alles wat er op je pad komt. En ik ga deze reis weer samen met jullie beleven, en gaan jullie avonturen op de voet volgen (zin in). Mooie rit trouwens over de dijk, heerlijk fietsen daar. Heel veel plezier en maak er een onvergetelijke trip van.
Een liefdevolle groet Petra

KnutzEls zei

Goeie reis en gezond weer terug. 🍀🚶‍♂️🚶‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️

Marjorie zei

Goed op weg hoor. En zo ongeveer bij mij langs gekomen. Ik woon in de Wijdewormer, de bijzondere fietsbrug - die overigens de Melkwegbrug heet - is voor mij vrijwel dagelijkse kost op weg naar Purmerend.
Goede reis verder en ik kijk uit naar de foto's en verhalen van onderweg.

sjannesblog.com zei

Mooi tochtje was het zo! Ik hoop voor jullie dat alle etappes zo lekker voorspoedig zullen gaan! Christoffel waakt!

schrijfselsvanmij zei

Dan maar duimen dat wij en jullie volgende week zondag Corona-vrij zijn (en blijven!), wellicht een goede intentie om uit te spreken?

Marjorie zei

Hoi Ton,
Nog even een reactie van een ervaren vakantiefietser: hebben jullie een helm mee ? Ik zie die namelijk niet op de foto's, ook niet bij de bagage. En eerlijk gezegd heb je die wel nodig, zeker in bergachtig gebied. Je rijdt al snel heel hard als je met een fiets vol bagage een heuvel of berg afrijdt. Daarbij zijn de fietspaden dun gezaaid in het buitenland en zijn de automobilisten veel minder aan fietsverkeer gewend dan hier. Ook leert de ervaring dat vooral in Italië het asfalt erg slecht kan zijn. Het risico van een val van je fiets is veel groter dan je denkt. Een helm is, zeker in heuvelig of bergachtig gebied, letterlijk een hoofdzaak.
Wij hebben altijd een helm bij ons op fietsvakantie. We dragen hem niet altijd maar zeker wel als we bergaf gaan, als er veel ander verkeer is of in grote drukke steden. En het went snel, dus daar hoef je het niet voor te laten.
Nou ja, doe er mee wat je wilt maar waarom zou je risico lopen toch ??

miekequilt zei

Een goed begin van een mooie reis. Succes!!