woensdag 13 juli 2022

Nog twee nachtjes

De hersenen hebben zelf iets bedacht: morgen gaan we op pad.

Nou nee, dus. Het is woensdag vandaag en we gaan echt pas vrijdag. Verschillende keren riep ik ‘maar als we morgen langs…..’. 
Neeheeeee. Het is vandaag pas woensdag.
O ja.

Eigenlijk is het wel goed dat er nog een dag ‘extra’ is want er kwamen nog wel wat dingetjes langs.
Wat doen we met de Nijmeegse? We hebben dan geen rugzakje.
Dus fietste ik naar Rataplan en vond er een voor een euro.
Zullen we ook nog DEET meenemen? En ging ik naar kruitvat.
En hoe doen we dat met dat kadootje voor half  augustus? Snel naar de Bruna voor een enveloppe om even later terug te gaan met het kadootje om het pakketje te wegen en te frankeren. Buuf wil het, als de tijd daar is, posten.


Toen vond ik het wel tijd om de fietstassen in te pakken.Mijn hemel: waar laten we al die troep? En dan te weten dat Rick hier al een tas heeft ingepakt.Na wat heen en weer rommelen zit al het spul in de tassen. Er zou zelfs nog wat bij gepropt kunnen worden.
Wat nog op bed ligt is onze outfit voor vrijdag.In de stuurtasjes is ook nog wat ruimte maar ik denk dat die al reizend steeds voller gaan worden.

En dan lijkt het of ik al het werk doe maar dat is niet zo. Rick was druk bezig om de laatste zaken te regelen voor de VVE. Morgenavond heeft hij nog een vergadering.

Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Petra1945 zei

Veelbelovend...
(En, helemaal niet relevant: ik kan niet onder een dekbed slapen. Echnie. Ik pel altijd de vulling uit het overtrek en lig dan onder die twee lagen katoen. Maar o wat een mooi dekbed, daar bij jullie... Die bloem!)

Emie zei

Hoewel ik in mijn leven al heel vaak koffers en tassen heb ingepakt, blijf ik het een rot klusje vinden en stel het altijd uit tot het laatste moment ( voor het overzicht).

Ton zei

Hoi Petra, Hier slaapt Rick nog steeds heerlijk onder het dons terwijl ik onder een leeg overtrek lig en soms dat niet eens. De bloemen vinden we ook mooi. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Emie, Uitstellen tot het laatst is eigenlijk beter denk ik. In de loop van de dag is het spul er geheel of gedeeltelijk meerdere keren uitgehaald om te controleren of iets nou eigenlijk al we of niet in de tas zat. Vermoeiend. Vandaag waarschijnlijk nog zo’n dag. Met groetenTon

Marjorie zei

Ik pak de tassen altijd op het laatste moment in. Tot die tijd ligt alles op het logeerbed zodat ik overzicht houd. Ook hebben we een vast methode voor het inpakken ontwikkeld zodat ik precies weet wat zich waar bevindt op de fiets en op mijn fietstassen staat L en R (links en rechts) zodat ik ook weet wat waar zit als de tassen van de fiets af zijn. Scheelt een hoop gezoek.
Verder hebben wij ook een bagagenetje die je met haken boven over de tassen kunt spannen. Daar gaat dan wat losse rommel onder die je tijdens het fietsen soms snel nodig hebt onder (helm, regenjas, fietsslot, extra fles water, etc) en we maken er de was aan vast die nog niet droog is. Kan het drogen tijdens het fietsen.

Ton zei

Hoi Marjorie, Dat klinkt naar een goed geordende vrouw. Ongeveer als Rick. Die weet ook precies waar welke spullen zich bevinden. Ik prop vol en trek alles eruit als ik iets nodig is. Meestal mopperend dat ik niets kan vinden. Dat laatste mag ik dan niet want ‘dan moet je het maar beter opbergen’. Met groetenTon

schrijfselsvanmij zei

Goede reis en tot ziens!
Voordeel van spullen op twee plekken is dat ik nooit veel hoef in te pakken.

Ton zei

Hoi Inge, Van en naar Spanje reizen we ook heel licht. Heerlijk is dat. Maar zo’n tocht vraagt wat meer. Tot volgende week. Met groetenTon