zaterdag 23 juli 2022

Rariteiten

Van Nijmegen naar Swalmen. 85 kilometer.

We hingen voor oud vuil op de bank gisteravond met een zak pinda’s en taco chips. Niet dat een mens daar nou direct van opknapt maar het leidde wel af. De tv programma’s van NPO en TV Gelderland met verslaggeving over de Nijmeegse konden me zelfs niet boeien. Nu had dat ook te maken met het gehalte aan doden, ziekten en andere ‘rariteiten’ die er voorbijkwamen. Het leek wel Stichting Correlatie. De Nijmeegse gaat over wandelen hoor; Fons en Harm.

Anyway. We lagen om half tien in ons mandje en sliepen als rozen. We werden dan ook vanmorgen uitgerust en verkwikt wakker.
Ik geloof dat ik een vierde dag toch nog wel zou aankunnen, zei Rick.

We ruimden de kamer netjes op en pakten de fietstassen in. Ik kookte nog een paar eitjes voor onderweg en om half acht op pad.

Het nadeel van fietsen is dat je niet zo snel een fotostop maakt. Een foto van een perfect opgeruimde Via Gladiola/Sint Annastraat ontbreekt dus maar wat een werk is er vannacht verzet.


Heerlijk relaxed fietsen we langs de Maas waar koetjes rustig lagen te herkauwen. We hadden de wind in de rug. Niks te wensen zou je denken.
Hier is het prachtig maar hiervoor fietsen we een flink stuk langs de N 271. En dan ga ik mopperen. Ik wil niet langs een drukke weg. Ik wil onder koepels van groen rijden of tussen met riet begroeide oevers. 
Dat werd dus nog wel ff een dingetje tussen de routeplanner en de routevolger.

Maar gelukkig kon en werd de route aangepast waarmee er wel een paar extra kilometers bijkwamen.


Het kwam weer goed want wie kan er mopperig blijven als je tussen koeien in uiterwaarden rijdt? En dan ook nog eens met een pontje over.


Nadat we waren overgestoken en een stukje hadden afgelegd bleek dat de vorige oever toch beter uitkwam en namen we het pontje bij Vierlingsbeek naar Bergen weer terug om vervolgens bij Blitterswijk opnieuw over te steken. Het was wat heenenweren. In Blitterswijk stonden we drie jaar geleden op camping Tante Jet en nu wilden we er pauze nemen op het terras met zicht op de rivier.


Al zittend en met dit uitzicht wilde ik graag een intentie uitspreken: Kracht en vrede voor een terminaal zieke vriendin en haar familie.

Daarna reden we een wat wisselende route naar Venlo waar een vriendin woont en waar we in 2019 overnachtten. Nu gingen we er langs voor een weerzien en een bakkie koffie.

Ze stond al op de uitkijk en maakte deze foto van mij en mijn schijnbaar bijzondere hoofddeksel.Na een uurtje met koffie, taart en een leuk gesprek weer door.De Stuw bij Steyl.

Daarna waren de foto’s op. Inmiddels zitten we fris en fruitig in Swalmen bij de Nijmeegsewandelvriendin, is de was gedaan, hebben we heerlijk gegeten
en komt er nog koffie met……vlaai aan.

Het fris en fruitig zijn is niet alleen vanwege douchen en schone was. Het fietsen is veel minder vermoeiend en geeft ook minder ongemak voor het lichaam. Zo kwamen de voeten in het algemeen en de blaren in het bijzonder tot rust. Het achterwerk geeft geen krimp maar de zadels zijn dan ook goed.
Het leven is goed.

Met groeten Ton

5 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton, wat voor zadel is dat ??? Ik kan geen 3 km fietsen of ik heb een zere r….. derrière. Groot probleem, dat is waarom ik niet van fietsen hou. Heb nu net een nieuwe fiets gekocht hoop dat ik met dit zadel geen last zal hebben je gaat het nog wel eens horen. Succes met fietsen verder en ik blijf jullie leuke verhalen en avonturen op de voet volgen heerlijk. Groetjes Petra

Anoniem zei

Ik bewonder jullie. Eerst de Nijmeegse lopen en dan de fiets op. Echt jullie hebben wel een heel goede conditie; Heel veel fietsplezier gewenst en leuke ontmoetingen onderweg.Bernadette

Petra1945 zei

Mooie start gemaakt. Ik kijk uit naar het vervolg!

miekequilt zei

Goede reis. Jullie zitten in een goede flow, en dat is heel fijn. Leuk om jullie reis te kunnen volgen.

Willem zei

@Petra, met een fietszadel is het simpelweg zo dat het zadel je moet passen. Als je een nieuwe fiets gekocht hebt kun je er bijna standaard van uitgaan dat er een flutzadel op gemonteerd zit. Ga naar een goede fietsenmaker en trek er wat tijd voor uit om op een 'zadelcarrousel' verschillende zadels uit te proberen. De mogelijkheid bestaat dat je thuiskomt met een zadel van het type 'paardekont', maar als je erdoor bereikt dat je gewoon een redelijke afstand kunt fietsen, heb je je daar zo overheen gezet.
Echt, een goed passend zadel is de investering dubbel en dwars waard, weet ik nog uit de tijd dat ik niet met de auto half Nederland door toerde, maar dagelijks de 20 km naar kantoor fietste. Toen mijn fiets een keer gejat werd, was ik meer ontdaan over het verlies van het zadel dan van de fiets zelf. Die kun je in een vloek en een zucht weer opnieuw aanschaffen, maar het zadel passen vroeg tijd, ondanks dat ik al aardig wist welk zadel ik hebben wilde.