vrijdag 8 juli 2022

Schildpadeieren

Natuurlijk is de dame van het vorige blog niet achterlijk. Ook al wist ze niet wanneer de zomer begint en dacht ze dat het nog juni was (en dat is wat ze echt heeft gezegd). Het is een vrouw die, naar mijn idee, achterlijke gedachten heeft.


Gisterochtend was ik in de Japanse tuin en zag daar een Roodwangschildpad die haar eitjes aan het leggen was
Ze had al een diep gat gegraven en terwijl ik rustig bleef staan vielen de eerste eieren in de kuil.Na een kwartiertje maakte ze het gat zeer zorgvuldig dicht.Ik vond het bijzonder om te zien. Elk jaar gebeurt dit een paar keer maar de eitjes komen nooit uit omdat de temperaturen te laag zijn of de periodes van warmte te kort zijn. 

Gisteravond reisden we met de trein naar Schagen waar we werden opgehaald door de man van sopraan M om naar het concert te gaan van het koor waar M zingt.
Dat gereis met de trein geeft wat gedoe. Mijn OV-kaart liet ik per ongeluk achter in Spanje. Dus bestelt Rick steeds kaartjes voor mij via het internet. Die kaartjes staan dan op de telefoon. Gaat heel goed maar…..bij het inchecken ging het alarm niet af en ging ik daarom samen met Rick door het poortje.
In de trein eerst eens kijken waarom het niet lukte: staat het kaartje gedateerd op de volgende dag. En dan zitten we eigenlijk niet rustig als potentiële zwartrijders.
Nu wordt er sinds Corona bijna niet meer gecontroleerd maar dan nog.

Na een mooi concert en een leuke napraat terug naar station Schagen. 
Omdat we altijd tien minuten van te voren op stations zijn zien we regelmatig dat vaak jonge jongens zonder kaartje via de poortjes naar binnen glippen.
Gewoon nonchalant dicht achter een incheckende passagier aanlopen, wel nog even de telefoon op de scanner leggen voor de schone schijn en hup binnen zijn ze. En omdat er sinds Corona nagenoeg niet meer gecontroleerd wordt is er voor de mannen nauwelijks risico.
Op Schagen zijn er geen toegangspoortjes maar wel palen om in te checken. Zes jongens deden dan niet en dan zou het kunnen zijn dat ze jaarkaarten of studenten kaarten hebben. Als ze nu ergens rustig samen zouden zijn gaan zitten had ik dat gedacht, maar ze bleven steeds van plaats wisselen, in groepjes splitsen en door de dubbeldeks trein heen en weer lopen.
Ik heb zo mijn twijfels over mannen maar liet mezelf rustig met een geldig kaartje naar Den Helder vervoeren.


Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Emie zei

Onuitstaanbaar, mensen die niet betalen, ik vind die mentaliteit zo verkeerd. Wij zaten in Italië eens op betaalde gereserveerde plaatsen in de trein. Bleek verkeerde trein te zijn, waren er de hele tijd onrustig van.

Bertiebo zei

Dat is zeker bijzonder om te zien. En ook wel een beetje treurig. Er staat één anonieme reactie bij je vorige blog. Dat was ik. Groet

Ton zei

Hoi Emie, Toch denk ik dat bijna iedereen die zich bewust niet aan afspraken of regels houdt op zijn of haar hoede is en dat lijkt mij niet fijn leven. Met groetenTon

Ton zei

Hoi Bertie, Ik wilde in het blog ook schrijven dat het zo zinloos en treurig was om die eieren te leggen maar een schildpad houdt sowieso niet in de smiezen of die eieren uitkomen. Toch hadden wij, drie tuinwerkers, allen dezelfde emotie. Anonieme reacties plaats wel maar bedacht recent dat ik daar niet meer op antwoord. Ik vind het wel leuk dat je het laat weten. Met groetenTon

Anoniem zei

O, dat met iemand door de poortjes meeglippen herken ik. Vaak staat zoiemand al te scannen bij wie ze dat gaan doen. Als ze het bij mij doen dan loop ik niet door maar blijf ik stil staan voor het geopende poortje. En dan staat de zwartrijder dus pal achter mij. En dan draai ik me om en zeg ik poeslief: Och, ik moet nog helemaal niet inchecken, mag ik er even langs. Ondertussen sluit het poortje dan en laat ik de zwartrijder zwaar geirriteerd staan. Dan moet ik toch even gniffelen. Groeten, Elisa

Ton zei

Hoi Elsia, Hoe die jongens dat doen zag ik vorige week op station Alkmaar en zag ook dat ze inderdaad al iemand uitzoeken. Ik ga vanaf nu ook kijken of ik merk dat ze achter mij willen binnenglippen en zal dan jou vermakelijke tip uitproberen. Met groetenTon