zaterdag 11 januari 2020

Slappe slierten

Het was gisteren tijd voor een uitje en daar kleedden we ons weer eens keurig voor aan. Dit in tegenstelling tot waar we rond De Klompen in lopen.

We hadden een lunchafspraak met de Nederlands/Franse mannen die in Almuñecar overwinteren.


Wel even wennen om als vegetariër uit eten te gaan want tja, dan ligt de verleiding op de loer. De Spaanse croquetas con jamon vinden we eigenlijk wel heel lekker, om over inktvisringetjes maar niet te spreken. 
Gelukkig waren er voldoende tapas om ons het vlees te doen vergeten.



En water want de alcohol is voorlopig ook geschrapt.



Wat kan er veel gesproken worden in vijf uur en wat was het genoeglijk. Ik kan er weer tegen tot de volgende gasten komen en dat is maandag aanstaande.

Zeg uh, zou je wat van die slappe slierten van de Acacia kunnen afknippen?
Uh, ja, moet dat nu?
Nou dan is het maar gedaan.

Ik zocht mijn nieuwe nathoutzaag en Rick haalde de ladder. Na een half uur staat de boom niet alleen hoger op zijn stam maar is de kroonomtrek ongeveer met een derde verminderd.


Licht willen we hebben.



En er ligt opnieuw een hele berg met takken voor de open haard want acaciahout brandt mooi. De helft is hier trouwens al weggewerkt. De rest is voor morgen.

En ik bak morgen een kruidcake voor de gasten maar daar hoort gember in en dat is al de hele week niet te koop in de supermarkt. 
Dan maar zonder dacht ik vanmiddag in de LIDL. In de auto terug de berg op kreeg ik een ingeving: maar je hebt toch gember opgepot staan.
En ja. Thuis meteen de plant uit de tuin gehaald en de gember gerooid.


De biologische wortel die ik vorig jaar kocht, maakte in de zomer een nieuwe scheut aan. Het gekochte deel heb ik er nu voor een deel afgeknipt om te gebruiken en de nieuwe delen heb ik weer netjes opgepot voor volgend jaar. 
Dus eindelijk weer eens wat geoogst uit eigen tuin.

Met groeten Ton


4 opmerkingen:

ben van bommel zei

...jongens, daar zijn we nog even, op de late avond, omdat deze 'Nederlands/Franse'mannen eigenlijk nooit iets 'oppotten', of willen laten 'slierten', dus gelijk maar even willen herhalen hoe gezellig we het gevieren gistermiddag met jullie hadden, in ons 'winterse' Almunecar.

Hoe later de avond hoe schoner het volk, en daarom zien we ook de schoonheid van curieuze woorden als 'nathoutzaag', dáár gaat het allemaal om nietwaar?.....juist bij deze 'bio-dynamische' Ton en Rick, die we pas een jaar kennen maar die we al decennia als 'achter een wortel aan' lijken te volgen, vertrouwd!

En wat herkennen we jullie drang naar ruimtelijkheid, doorkijkjes en al wat men tegenwoordig in modern-leven-taal, in kantoorverband, 'Open Space' noemt, dus zágen maar die bomen, en snóeien...want dat is groeien!

Zélf hadden we bij afwezigheid in december op ons Zuid-West Franse domein drie hevige stormen te verduren (volgens 'de buren') waarbij de nodige bomen daar aan de aarde werden besteld, gelukkig nog net geen dak- of andere schade veroorzakend.

Bij ons op 'Ladomaine' is er niet direkt een speciale behoefte aan 'Licht&Zicht' als op 'De Klompen' het geval is, alwaar we, nog voor jullie half februari vertrekken, nog hopen te komen zien wat al die 'Snoei&Bloei' daar op 'Los Zuecos' aan voordeel heeft gebracht.

Maar gezien de foto's vandaag weten we al zéker dat we niet teleurgesteld kunnen worden!
Harde actie, met zachte gevolgen, bij warme temperaturen.
Dat Universum bij jullie, dat wíl wel.

Hartelijke groetjes en tot......................Ben van Bommel en Evert Arensman


schrijfselsvanmij zei

Prachtig uitzicht zo!

Ton zei

Hoi Ben, Het was helemaal goed en een afspraak zit er nog wel in lijkt me. Kunnen jullie de boel hier nog even aanschouwen. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Inge. Het uitzicht is té mooi om aan het zicht te onttrekken en een kader versterkt het nog eens. Met groeten Ton