maandag 6 januari 2020

Je kunt het al zien

Met drie koningen, zeiden mijn ouders, zie je duidelijk dat de dagen weer lengen. 



En ik weet dat het niet helemaal eerlijk is maar we merken dat hier ook goed. De foto is van 18.10 uur en de daadwerkelijke ondergang is 18.20.

De drie koningen zijn gistermiddag in Andalusië aangekomen met de kadootjes en vandaag is het een nationale feestdag zodat de kinderen met het nieuwe speelgoed kunnen spelen.
Voor ons tijd om de kerstboom d’r uit te gooien want las ik gisteren: als je dat later doet brengt het ongeluk. 



En wie zegt dat zo’n fakeding niet uitvalt?



De boom laat wel een grote lege plek achter en om die op te vullen en omdat de krachten van de zon toenemen hebben we het zomerboeket van zus op tafel gezet. 



Wat kleur is altijd meegenomen.

Met groeten Ton

6 opmerkingen:

Marthy zei

Bij mij is het hele kleine boompje al uit de grote kamer verdwenen. Maar dat komt omdat we morgen voor die dagen gaan wandelen en om daarna nog tegen zo'n boom aan te moeten kijken had ik geen zin in.

Ton zei

Hoi Marthy, Ach het is gewoon tijd om de boel weer op te ruimen. Fijne wandeldagen. Met groeten Ton

Petra zei

Ohh drie koningen word in Spanje dus nog gevierd? En ja hier ook boom eruit maar ik heb het zaterdag al gedaan. Lekker ruim weer in de kamer. Fijn hè die januari maand je kan inderdaad echt al merken dat het wat lichter word. Blij 😃 van vanmiddag heerlijk zonnetje dus naar buiten goed voor de vitamine D. heerlijk gewandeld fris je weer van op. Prachtige foto van ondergaande ☀️ Groetjes Petra.

Marc Dufraing zei

Langer licht - en warmer - om wat jaloers op te zijn. Hier in NL is het nog steeds vroeg donker en laat licht - nog wachten tot half maart om af te zakken naar Z-FR....

Ton zei

Hoi Petra, Ja drie koningen is hier nog een echt feest. Wel sluit het de periode van de eindejaarsfeesten af. Nu is alles weer gewoon en gaat iedereen weer aan het werk. Het ondergaande zonnetje is inderdaad mooi. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Marc, Onze verblijfplaats heeft beslist zijn klimatologische voordelen. We genieten dan ook van het, voor ons noorderlingen, bijna altijd voorjaarsachtige weer. Bijt nog even op de tanden en voordat je weet zak je ook weer af naar het milde zuiden. Met groeten Ton