maandag 20 januari 2020

Het is weer zover


Het is weer zover: hoge druk in het noorden van Europa en de depressies in het zuiden. Al minstens twee weken aangekondigd met grote hoeveelheden regen. 
Tja, maar niet hier. 


Zaterdagochtend leek het wel een regenachtige dag te worden en de enige zon scheen een beetje onder de bewolking door tijdens de zonsopkomst. Maar regen? Niks, noppes, nada. De buien bleven hardnekkig in het binnenland hangen zagen we op de buienradar.


En ook zondag bleef het droog want toen bleven de buien boven het binnenland. Wel was het koud ook al scheen er af en toe wat zon. De zonsondergang was prachtig. 


Voor vandaag was er opnieuw regen voorspeld maar bij het opstaan was het terras droog ook al lag er een laagje poedersneeuw op de bergen rondom.
Prachtig gezicht. Bijzonder ook, ook al komt dit een paar keer per jaar voor. Net of we een beetje in de Alpen zitten.

Vanmiddag een lunchafspraak met vrienden. Een heerlijke onderbreking van bankhangen en in het haardvuur staren.


En wederom werd ik opnieuw blij van een dooie mus. Tegen vieren ging het even hard spetteren. 10 Seconden. De rest van de regen bleef nu boven zee hangen.


Anyway.
Om kwart over vijf kwam de zon er door en dat is dan ook meteen weer een pleister op de wonde.

Nu komt de regen vannacht wordt er gezegd. 

We gaan het zien.

Met groeten Ton

8 opmerkingen:

Petra zei

Hoi Ton het blijft zeuren met de regen daar🥴ik hoop toch echt voor jou dat er vannacht wat voor je gaat vallen. Hoorde gister dat er code rood voor Spanje was voorspeld voor vandaag, ik weet niet of het ook zo slecht is geworden als dat ze voorspeld hebben. (dat heb ik dan weer niet meegekregen vandaag🤔). Prachtige foto’s weer vooral die laatste met dat de zon aan het einde van de dag toch weer gaat schijnen. Hier gister en vandaag zeer aangenaam, vrij zonnig dus mooi meegenomen voor een blue Monday 😉. Niks geen last van gehad😋. Groetjes Petra

ben van bommel zei

Het Weer, dat weet wat, maar het weer HIER?, dat 'héét wat': "Gloria is de naam, aangenaam"...nou ja aangenaam, niet als je in Spanje vanaf Alicante richting de Franse grens gaat.
Slecht weer heeft tegenwoordig altijd een goede, mooie naam, klinkt zeker sexy-er?

En toch waren we vanochtend, om de 'hoek van' Almunecar en bij het binnenrijden van het schilderachtige witte kubusstadje Salobrena, sprakeloos van het geheimzinnige zicht op de fors besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.
Van Gogh deed het wild met veel kleur, van 'God' mocht het hier monotoner, in enige tinten wit: óók práchtig!

Morgen dan misschien eens overdag wél flinke regens?
Dat zou stom-toevallig wat lastig zijn bij ons plotselinge verhuizen binnen Almunecar, van de boulevard naar een wat hoger gelegen 'winter'-onderkomen.

We zullen het zien, en jullie er vast ook nog over horen.

Groetjes van Ben en Evert

Ton zei

Hoi Ben, Gloria schrijdt hier statig en droog voorbij, ben ik bang. We zijn benieuwd naar de zeewaterspiegelbestendige nieuw residentie. Met groeten Ton

Anoniem zei

Blij dat jullie het noodweer bespaard is gebleven. Vreesde al voor van de berg afgespoelde mannen. Veel verdere mazzel gewenst!

Ton zei

Hoi Petra, Code rood is hier ongeveer 600 km vandaan en noodweer hoef ik nou ook niet. Wel zou ik een staartje van Gloria willen meepakken. Vannacht bleef het droog maar ik blijf hopen. Wel fijn dat het bij jullie mooi weer is. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Vlasje, Gelukkig geen noodweer hier. Ook al zou je de droogte ook noodweer kunnen noemen. Met mazzel krijgen we nog een mm of tien aan regen. Met groeten Ton

schrijfsels zei

Code rood mag jullie berg toch voorbij gaan .....

Ton zei

Hoi Inge, Beslist. Op wolkbreuken en storm zit ik niet te wachten wel op milde regen en dat laatste het liefst elke week een dag. Of nog liever een nacht. Met groeten Ton