donderdag 30 januari 2020

Op de lip zitten

Ook al kunnen we goed op elkaars lip zitten is het ook wel eens lekker om een dagje alleen rond De Klompen te zijn.

Rick ging vandaag skiën in de Sierra Nevada. De sneeuw conditie was optimaal na een week die in het teken van Gloria stond.



Maar vandaag scheen de zon en waren er bijzonder weinig skiërs.

Ook waren er lenswolken.


Nu doen we dit dagelijks: buiten ontbijten onder de acacia maar vandaag, helemaal alleen genoot ik nog net iets intenser van de fluitende vogels, het voorbijschieten van de zwaluwen (volgens mij is het de eerste keer dat ik de hele winter zwaluwen zie) en de biddende havik.

Daarna plantte ik de eikels op de helling, sprokkelde ik wat droog hout uit de boomgaard van de Spaanse buren en zaagde dat in brandbare stukken. 
Ook maakte ik wortelstekken van de Acacia. Weet niet of dit gaat lukken want de wortels die ik onder het worteldoek vandaan haalde zijn wel wat dun. 



En ik stapelde het hout op zodat het de hele zomer kan bakken in de zon. Op de dikkere stukken na zal het meeste kurk droog zijn in oktober/november.
Zowaar lag ik ook nog op een bedje in de zon want het was met 20 graden té lekker om er niet van te genieten.

Maar aan het einde van de middag ben ik het alleen zijn wel weer zat. 

Om zes uur kwam Rick bruinverbrand en voldaan van het skiën thuis en maakte ik nog een paar foto’s van de lenswolken die mooi kleurden in het licht van de ondergaande zon.







Met groeten Ton

11 opmerkingen:

Bernadette zei

Mooie foto's, ik snap het genieten van het alleen zijn en dan het dubbel genieten van het terug samen zijn. Lieve groeten.

Ton zei

Hoi Bernadette, Dank. Samen is toch het leukst. Met groeten Ton

Petra zei

Ohh wat heerlijk voor Rick ff een dagje skiën ⛷ en zo dichtbij ook leuk hoor. En ja zo kan jij ook lekker doen waar je op dat moment zin in heb. Twee blije mensen heb je elkaar weer wat te vertellen s’avonds 😉 en je voorraad hout ook weer op orde goed bezig Ton.
Groetjes Petra.

Ton zei

Hoi Petra, Helemaal waar. De houtvoorraad moet nog wel verdubbelen. Met groeten Ton

Marthy zei

Dus jullie hadden apart van elkaar een fijne dag maar nog fijner is het als je maatje 'savonds gewoon weer thuis komt. Daarom zeggen wij vaak tegen elkaar hoe heerlijk het is dat we nog (gezond)samen zijn.

willy zei

om jaloers op te zijn

knappe foto met een lichte voorkeur voor de laatste

groeten

Ton zei

Hoi Marthy, Zo’n dag alleen is pas echt fijn in de wetenschap dat die ander er zo direct weer is. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Willy, Dank voor het compliment en het is het universum die de plaatje aanlevert. Met groeten Ton

Ton zei

Hoi Marleen, Dank. Deze vuurpijlen zijn van de Aloë arborescens. Soortgelijke bloemen in Nederland zijn van een totaal andere plant namelijk Kniphofia. Met groeten Ton

miekequilt zei

Wat heerlijk , allebei een dag voor jezelf. Heerlijk actief bezig en's avonds ( nog even buiten?) bijkletsen.

Ton zei

Hoi Mieke, We zeggen wel eens: we houden het meest van elkaar als we niet bij elkaar zijn. We aten de maaltijd binnen. Met groeten Ton