zondag 5 januari 2020

Paddenstoelen

De eerste jaren zag ik nooit paddenstoelen in de tuin maar sinds ik mulch en compost maak zie ik er steeds meer en ook verschillende soorten.
Misschien wordt het tijd om eens een cursus paddenstoelen determineren te doen zodat ik eetbare soorten kan herkennen. Dat zou een mooie aanvulling zijn op onze vegetarische maaltijden.


Maar wellicht zit er geen eetbare soort tussen.





Nou ja, mooi zijn ze wel.

De  opbrengst van het plukbos laat sowieso nog wat te wensen over. De fruit- en notenbomen die ik in 2017 plantte zijn voor een groot deel dood gegaan en de rest staat nog te twijfelen of ze hetzelfde gaan doen. 
Het zaaien van groenten gaat me in principe goed af maar tijdens onze afwezigheid verpieteren ze.
Wel staan er een paar soorten planten die eetbaar zijn zoals wilde prei, Oost- Indischekers, gember, curcuma, citroengras, pijnbomen voor de pitten, maar dit alles maakt nu eenmaal niet een groot deel van ons basisvoedsel uit. Aanvulling is dus nog steeds broodnodig.

We zijn helemaal tevreden met het licht dat op het terras bij de keuken kan schijnen nu de boom weg is. En gelukkig scheen er een zonnetje na wat bewolkt/mistig verlopen dagen. Toch had ik een binnenklusje want de IPad verbreekt steeds de verbinding met de WIFI en dat zorgt er o.a.voor dat er geen updates meer gedaan kunnen worden. Nu is dat eigenlijk helemaal geen klus voor mij want verlies mijn geduld met dit gedoe. Het spul moet gewoon doen waar het voor gemaakt is.
Op www gezocht wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn maar al die oplossingen werkten niet of gingen gewoon boven mijn digibetenpet. 
Uiteindelijk kreeg ik een ingeving: reset naar fabrieksinstellingen. En hij doet het.
Wat kan een mens dan blij zijn. Ben zelfs trots op mezelf.

Met groeten Ton

4 opmerkingen:

miekequilt zei

Dat was vast een heerlijke maaltijd. En knap dat je je iPad weer aan de praat kreeg.

Ton zei

Hoi Mieke, Het was heerlijk. Vegetarisch eten dwingt me creatiever te zijn dus komen er allerlei nieuwe en lekkere gerechten op tafel.
Met groeten Ton

Anoniem zei

Wat is dat bruinige? Ziet er lekker uit.
Ik heb heel benieuwd naar je grondvebeteringstips! Ik doe nu ook mulchen in de tuin bij het huis.

Hartelijke groet
Christine

Ton zei

Hoi Christine, Dat bruinige is mijn vegetarische gehaktbal/schijf. Gemaakt van o.a. rijst ,linzen, champignons en geroosterde zonnepitjes. Je tuinplanten zullen je dankbaar zijn. Met groeten Ton