donderdag 10 januari 2013

Placebo effect?

We zijn in Noord-Holland en kunnen bij één van onze klanten niet aan de slag. Zouden we bij u vandaag de woning kunnen isoleren?

Tja ik stond net in de tuin te hakken van Los Dos toen ik dit telefoontje kreeg.
'Ik zit in Spanje maar als je het zonder mij redt mag je beginnen hoor. En, uh als je in huis wilt kan je de sleutel bij buurman halen.'

Toen ik ik gister thuiskwam zag ons witgeschilderde huis er uit als de schimmel van Sint Nicolaas met al die dichtgestopte boorgaatjes maar wel lekker geïsoleerd. Met het voorspelde aankomende koudere weer een comfortabel idee.
Toen ik vanmorgen bij buurman langsging voor de nieuwjaarswens en een zak met Spaanse mandarijnen, die hij me had gevraagd mee te nemen, vertelde ik dat het huis al veel warmer aanvoelde. Hij keek mee een beetje meewarig aan en zei dat ik dat onmogelijk kon voelen.
'Misschien heb je gelijk en is het slechts een idee. Maar zou het dan net als met de mandarijnen zijn en lijken ze alleen maar lekkerder omdat ik ze rechtstreeks heb meegenomen uit Spanje?''

Met groeten Ton



1 opmerking:

Albert y Mara fotoblog zei

Ik weet het Ton, de mandarijnen zijn nu heerlijk zoet in Andalucia. Heb er vanmorgen nog 10 gekocht bij Juan, de man van onze fruteria. Je bent dus even terug in Nederland en wanneer kom je deze kant weer op? Ik lees je reply wel via fb of op onze blog.
Saludos de Albert